Type Here to Get Search Results !

Τάε κβον ντο: Εγκώμια από την Ομοσπονδία για την Πάτρα

Το εγκώμιο της Πάτρας και της προσπάθειας που κάνουν τα τοπικά σωματεία του τάε κβον ντο, έπλεξε μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Νίκος Θωμαϊδης, ο οποίος ταξίδεψε στην πόλη μας για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών και Εφήβων/Νεανίδων.
«Η Πάτρα διαθέτει πολλά αξιόλογα σωματεία, με πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό τους σε Πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο. Από την στιγμή που κατατέθηκε το αίτημα στην Ομοσπονδία για την διοργάνωση του Πανελληνίου πρωταθλήματος στην Πάτρα δεν θα μπορούσαμε να αρνηθούμε», τόνισε ο Νίκος Θωμαϊδης και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η Ομοσπονδία άναψε το «πράσινο φως» για το «Τόφαλος»: «Η Πάτρα έχει αναπτύξει σημαντική δυναμική τα τελευταία χρόνια στο τάε κβον ντο. Οι άνθρωποι των τοπικών σωματείων έτρεξαν και βρήκαν χορηγούς, οι οποίοι στήριξαν την διοργάνωση. Παράλληλα, το «Τόφαλος» είναι ένα πολύ όμορφο γήπεδο, το οποίο είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις των συγκεκριμένων αγώνων».
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας τάε κβον ντο αναφέρθηκε και στα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει στον ελληνικό αθλητισμό, λόγω της οικονομικής κρίσης: «Δυστυχώς έχουν περάσει οι εποχές που η Πολιτεία επιχορηγούσε τις Ομοσπονδίες. Πλέον, υπάρχουν νέα δεδομένα. Σωματεία και παράγοντες καλούνται να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις, αναζητώντας νέους πόρους και χορηγίες, προκειμένου να στηρίξουν το άθλημα».
Ο Νίκος Θωμαϊδης αναφέρθηκε και στην πορεία του τάε κβον ντο στην Πάτρα, αλλά και στην χώρα μας γενικότερα: «Θεωρώ ότι το τάε κβον ντο ταιριάζει στον Ελληνα. Ολο και περισσότερος κόσμος ασχολείται με το άθλημά μας. Εχουμε δημιουργήσει παράδοση τα τελευταία χρόνια, με την ύπαρξη Ολυμπιονικών και πρωταθλητών Ευρώπης και Κόσμου. Στην δύναμη της Ομοσπονδίας ανήκουν 500 σωματεία από όλη την Ελλάδα. Είναι μεγάλος ο αριθμός. Υπάρχουν και ταλέντο, αλλά και προοπτικές για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες σε διεθνές επίπεδο, παρά την δύσκολη συγκυρία».
* Σύσσωμη η ηγεσία του ελληνικού τάε κβον ντο ταξίδεψε στην Πάτρα για τους αγώνες του Πανελληνίου πρωταθλήματος Ανδρών/Γυναικών και Εφήβων/Νεανίδων. Στα επίσημα του «Τόφαλος» είδαμε χθες εκτός από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Νίκο Θωμαϊδη, και τον προκάτοχό του, Χρήστο Μανώλη, ο οποίος συνεχίζει πλέον στο Δ.Σ. ως ταμίας (παράλληλα είναι και πρόεδρος της Ενωσης Σωματείων τάε κβον ντο Βορείου Ελλάδας), καθώς επίσης και τον γενικό γραμματέα της ΕΛΟΤ, Μιχάλη Φυσεντζίδη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ