Type Here to Get Search Results !

Πρόταση για ιδιωτική χρηματοδότηση των κομμάτων


Τις προτάσεις του για ιδιωτική χρηματοδότηση των κομμάτων παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα», Ανδρέας Λοβέρδος, προαναγγέλλοντας μάλιστα την κατάθεση σχετικής πρότασης νόμου στη Βουλή.
«Θέλουμε να δοθεί η δυνατότητα σε ένα πολιτικό κόμμα να μπορεί να παραιτείται της κρατικής χρηματοδότησης, εφόσον εξεύρει ιδιωτική», εξήγησε ο κ. Λοβέρδος, προσθέτοντας ότι βασικές αρχές της πρότασης του κόμματός του είναι αφενός να μπορούν, εκτός από τους πολίτες, να είναι χρηματοδότες και τα νομικά πρόσωπα και αφετέρου να μην υπάρχει ανώτατο όριο στην χρηματοδότηση.
Όπως διευκρίνισε, οι χορηγίες θα διεκπεραιώνονται μέσω μη κερδοσκοπικών ενώσεων οι οποίες θα ιδρυθούν και θα λειτουργούν αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, συλλέγοντας και τα πλήρη στοιχεία του κάθε χρηματοδότη. Τα στοιχεία αυτά, όπως είπε, θα πρέπει να αναρτώνται από τα κόμματα σε μηνιαία βάση. Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, η ίδια δυνατότητα, εάν δεν υπάρχουν προβλήματα συνταγματικότητας, θα μπορούσε να δοθεί και στους βουλευτές ως προς την αποζημίωσή τους. Ο πρόεδρος της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα» έθεσε παράλληλα και θέμα διαχείρισης γενικότερα της χρηματοδότησης των κομμάτων, είτε αυτή είναι κρατική είτε ιδιωτική, ή συγκερασμός και των δύο. Ειδικότερα, εξήγησε ότι η λογιστική διαχείριση των κομμάτων, με βάση την ισότητα και τη διαφάνεια, θα πρέπει να γίνεται τόσο με την αποτύπωση των δαπανών όσο και με την τήρηση λογιστικών βιβλίων. «Πρέπει οπωσδήποτε να συμφωνηθεί ένας ενιαίος, για όλα τα κόμματα, τρόπος τήρησης λογιστικών βιβλίων. Η σημερινή κατάσταση επιτρέπει την καχυποψία και παρέχει εύκολα επιχειρήματα στους συκοφάντες και τους δημαγωγούς», πρόσθεσε.
Συνδιασκέψεις σε όλη την Ελλάδα
Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Λοβέρδιος αναφέρθηκε και στα επόμενα βήματα του κόμματός του. Το επόμενο διάστημα, όπως είπε, προγραμματίζονται συνδιασκέψεις σε πολλές πόλεις της χώρας, που θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου.
Η αρχή θα γίνει στη Θεσσαλονίκη στις 20 Μαΐου και θα ακολουθήσουν η Λάρισα στις 22/5 και η Πάτρα στις 25/5. Αρχές Ιουνίου τη «σκυτάλη» θα πάρει η Κρήτη και ειδικότερα τα Χανιά, ενώ σειρά θα έχουν, μέχρι το τέλος του μήνα, τα Ιωάννινα, η Ρόδος και η Αττική.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ