Type Here to Get Search Results !

Κατέβασαν διακόπτες 13 μονάδες της ΔΕΗ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί μέχρι στιγμής λόγω της απεργίας της ΓΕΝΟΠ, που ξεκίνησε τα μεσάνυχτα, 13 μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ, συνολικής ισχύος περίπου 3.400 μεγαβάτ.
Οι 13 μονάδες είναι οι: Λαύριο 4, Μεγαλόπολη 4, Κομοτηνή, Φλώρινα, από δύο μονάδες στο Αμύνταιο, την Καρδιά και την Πτολεμαΐδα και τρεις μονάδες στον Αγ. Δημήτριο. Η ισχύς που λείπει από το σύστημα είναι 2.700 μεγαβάτ. Σε λειτουργία, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, παραμένουν 7 θερμικές μονάδες (λιγνίτης και φυσικό αέριο), ισχύος 2.200 μεγαβάτ και τα υδροηλεκτρικά.
Μέχρις στιγμής δεν έχουν υπάρξει προβλήματα στην ηλεκτροδότηση καθώς η ζήτηση αυτή την ώρα είναι πολύ χαμηλή. Προβλήματα ενδέχεται να παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της ημέρας, λόγω της χρήσης των κλιματιστικών για την αντιμετώπιση της υψηλότερης θερμοκρασίας.Ανάλογα με την εξέλιξη της ζήτησης, στη διάρκεια της ημέρας οι Διαχειριστές των Δικτύων Μεταφοράς και Διανομής θα προχωρούν σε κυλιόμενες περικοπές στην ηλεκτροδότηση, καθώς και σε μείωση του φορτίου σε μεγάλους καταναλωτές.

Κανένας κίνδυνος για μπλακ άουτ
Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ δεν θα ήθελαν σε καμία περίπτωση να στρέψουν την κοινωνία εναντίον τους, γι’ αυτό και στη χθεσινή συνεδρίασή τους αποφάσισαν να αμβλύνουν τη στάση τους. «Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για μπλακ άουτ. Προχωράμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλες τις παραγωγικές μονάδες της ΔΕΗ και ορυχεία από την Κομοτηνή μέχρι την Αρκαδία. Κανείς δεν είπε ότι θα σβήσουν όλες οι μονάδες ταυτόχρονα. Οι κινητοποιήσεις θα είναι κλιμακούμενες γιατί κανείς δεν θέλει να βυθιστεί η χώρα στο σκοτάδι», δήλωσε στην «Κ» ο πρόεδρος του Σωματείου Σπάρτακος Γ. Αδαμίδης.
Τα φορτία που θα βγουν εκτός συστήματος από φθηνές λιγνιτικές και υδροηλεκτρικές μονάδες της ΔΕΗ, θα υποκατασταθούν από ακριβές εισαγωγές ρεύματος και από τις επίσης ακριβές ιδιωτικές μονάδες φυσικού αερίου, ανεβάζοντας κατακόρυφα το κόστος της κιλοβατώρας για τις μέρες της απεργίας. Η Οριακή Τιμή Συστήματος στην οποία αγοράζει η ΔΕΗ το ρεύμα για να προμηθεύσει τους πελάτες της διαμορφώνεται σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ για σήμερα, πρώτη ημέρα της απεργίας, στα 64,6 ευρώ η MW από 55 ευρώ την προηγούμενη ημέρα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ