Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Στις 15 Ιουλίου διαδήλωση για τους εργάτες της Ν. Μανωλάδας

Συνεχίζεται το κύμα συμπαράστασης με αφορμή τη δίκη που γίνεται στην Πάτρα, για τους πυροβολισμούς που δέχτηκαν μετανάστες εργάτες γης στα φραουλοχώραφα, από επιστάτες, όταν διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους.
Ήδη έχει καλεστεί συγκέντρωση στις 9πμ στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, για την Τρίτη 15 Ιουλίου, με σκοπό να γίνει διαδήλωση έως τα δικαστήρια.
Ψηφίσματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης έχουν ήδη βγάλει οι ακόλουθοι φορείς:

Eργατικό Κέντρο Πάτρας, Ένωση νοσοκομειακών γιατρών Αχαΐας, Σύλλογος εργαζομένων στο νοσοκομείο Ριο, Σύλλογος προσωπικού ΔΕΥΑΠ, Σύλλογος εργαζομένων στο Δήμο Πατρέων, οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό, το σωματείο ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ και η ΕΛΜΕ Ηλείας, καθώς και οι φοιτητικοί σύλλογοι, Επιστήμης υλικών, Φυσικού, Χημικού και Ιατρικής.
Επίσης το παρόν στην πρόσφατη κινητοποίηση έξω από τα δικαστήρια της Πάτρας, στις 3 Ιουλίου, έδωσαν εκπρόσωποι πολιτικών φορέων της αριστεράς, δημοτικές κινήσεις και άλλοι φορείς.
Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, με τον τίτλο "Αλληλεγγύη στους εργάτες γης της Μανωλάδας", αναφέρει: "Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο δικαστικό αγώνα των μεταναστών εργατών της Μανωλάδας, που ζητούν δικαίωση ενάντια στην εγκληματική συμπεριφορά των εργοδοτών, που όταν ζήτησαν τα δεδουλευμένα, αντί να τους τα δώσουν, τους πυροβόλησαν με καραμπίνες. Η μάχη των μεταναστών εργατών της Μανωλάδας είναι εξαιρετικής σημασίας για όλους μας. Είναι μια μάχη ενάντια στην απλήρωτη εργασία και την εργοδοτική τρομοκρατία.
Είναι μάχη για το ενδυνάμωση του συνδικαλισμού και στους εργάτες γης. Είναι μάχη για όλο το εργατικό κίνημα, ενάντια στις προσπάθειες διαίρεσης των εργαζομένων, στην προσπάθεια να βρουν οι Κυβερνήσεις τα εξιλαστήρια θύματα της κρίσης στους μετανάστες.
Όλοι οι εργαζόμενοι που αντιστέκονται, από τις καθαρίστριες και τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ, τους επιστρατευμένους απεργούς της ΔΕΗ, μέχρι τους εργαζόμενους στα σχολεία, τα νοσοκομεία, τους ΟΤΑ πρέπει να υπερασπιστούμε την ενότητα του εργατικού κινήματος και να παλέψουμε όλοι μαζί ντόπιοι και μετανάστες εργάτες ενάντια στη φτώχεια, στη λιτότητα και στις απολύσεις!
Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων για να μην τολμήσει ποτέ ξανά κανένα αφεντικό να επιτεθεί (με οποιονδήποτε τρόπο) στους εργαζόμενους - ντόπιους και μετανάστες- που διεκδικούν και παλεύουν. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ