Type Here to Get Search Results !

Από τις Συρακούσες στην Πάτρα

Από τις Συρακούσες στην Πάτρα

Ιταλοί ιστιοπλόοι, συνοδευόμενοι από μέλη του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πάτρας, επισκέφθηκαν χθες το πρωί το Δημαρχείο και συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά και τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Θεοχάρη Μασσαρά, οι οποίοι τους πρόσφεραν και αναμνηστικά από την πόλη.
Οι 50 ιστιοπλόοι, με 11 σκάφη από 7 ομίλους της Νοτίου Ιταλίας (Lega Navale sez. Siracusa, L.N. Marzanemi, Palermo, Circolo Velico Ribellino, Stella Maris, Punta Ala, και I.N.I. Siracusa), έχει τελικό προορισμό την Κόρινθο και αφίχθηκαν χθες στην Πάτρα, από την οποία θα αναχωρήσουν αύριο Κυριακή 27 του μήνα. Το ταξίδι σχεδιαζόταν εδώ και 3 χρόνια από Ιταλούς ιστιοπλόους, οι οποίοι αισθάνονται ότι συνδέονται με την περιοχή, δηλώνοντας ότι οι Συρακούσες υπήρξαν αποικία των Κορινθίων και ότι αυτοί πρέπει να την επισκεφθούν από τον ίδιο δρόμο, τη θάλασσα (Ιόνιο και Αδριατική) που δεν μας χωρίζει τελικά, αλλά μας ενώνει πολιτισμικά, οικονομικά και συναισθηματικά.
Στο καλωσόρισμά του, ο κ. Δημαράς ανέφερε, μεταξύ άλλων:
«Με μεγάλη μου χαρά σας καλωσορίζω στην Πάτρα, την πόλη - γέφυρα που ενώνει την Ανατολή με τη Δύση και την πόλη που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου.
Μεταξύ Ελλήνων και Συρακούσιων υπάρχουν ισχυροί αδελφικοί δεσμοί από τα αρχαία χρόνια, όταν οι Συρακούσες αποτέλεσαν αποικία των αρχαίων Κορίνθιων. Εκτοτε η σχέση της με την Ελλάδα υπήρξε στενή. Αυτό φαίνεται ακόμη και σήμερα από το ελληνικά πολιτισμικά στοιχεία που συναντά κανείς στις Συρακούσες και στην κάτω Ιταλία.

Εμείς οι ηγέτες των τοπικών κοινωνιών, εσείς οι αθλητές, και ολόκληρες οι κοινωνίες του Ιονίου, της Αδριατικής, όλης της Μεσογείου οφείλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα, μια έκκληση για ειρήνη, ώστε να πάψουν οι πόλεμοι που εξελίσσονται δίπλα μας με θύματα αθώους αμάχους και μεταξύ αυτών εκατοντάδες παιδιά».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ