Type Here to Get Search Results !

Καταδικάστηκαν για την επίθεση στον νομπελίστα Τζέιμς Γουότσον -

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης που θα δείτε στο βίντεο, ένας καθηγητής ωστόσο, χτυπήθηκε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο...

Καταδίκη στους δύο κατηγορούμενους για επίθεση σε βάρος του νομπελίστα Ιατρικής και Φυσιολογίας καθηγητή Τζέιμς Γουότσον, στο 12ο Συνέδριο Ιατρικής - Χημείας που είχε γίνει στο Πανεπιστήμιο Πατρών στις 12 Απριλίου του 2011, αποφάσισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών.
Σύμφωνα με την απόφαση, στον πρώτο κατηγορούμενο επεβλήθη η ποινή των 13 μηνών φυλάκισης με τριετή αναστολή, καθώς κρίθηκε ένοχος για πρόκληση σωματικών βλαβών και παράνομη οπλοκατοχή.
Στον δεύτερο επεβλήθη ποινή τεσσάρων μηνών, επίσης με τριετή αναστολή, αφού κρίθηκε ένοχος για παράνομη βία. Και οι δύο όμως, κρίθηκαν αθώοι, για το αδίκημα της διατάραξης της οικιακής ειρήνης.
Να υπενθυμίσουμε πως το περιστατικό συνέβη όταν νεαρός κουκουλοφόρος ανέβηκε κρατώντας ένα κοντάρι, στο βήμα συνεδρίου στην Πάτρα, όπου μιλούσε ο νομπελίστας καθηγητής. Ο νεαρός μπήκε στον χώρο όπου είχε προγραμματιστεί η ομιλία του καθηγητή, συνοδεία και άλλων.
Οι υπόλοιποι νεαροί ωστόσο, έμειναν στην είσοδο του συνεδριακού χώρου και πέταξαν φυλλάδια με το γνωστό γράμμα «Α» κλεισμένο σε κύκλο, που είναι χαρακτηριστικό των αναρχικών ομάδων, ενώ φώναζαν τα συνθήματα «η γενετική, είναι συνώνυμη του Ναζισμού». Θυμηθείτε τι είχε συμβεί στο επόμενο βίντεο...

Ο κουκουλοφόρος προσπάθησε να επιτεθεί στον Γουότσον, δύο καθηγητές έτρεξαν να τον βοηθήσουν και δέχτηκαν χτυπήματα, ενώ το επεισόδιο έληξε μόνο όταν έσπευσαν κι άλλοι πανεπιστημιακοί. Ένας καθηγητής ωστόσο, χτυπήθηκε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Λίγο αργότερα δε, αποχώρησαν και οι υπόλοιποι νεαροί που περίμεναν στην είσοδο του κτιρίου και η ομιλία του καθηγητή Γουότσον συνεχίστηκε.

Πηγή: patrastimes.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ