Type Here to Get Search Results !

Οι 10 "αμερικανιές" που θα δεις και φέτος στην Ρήγα Φεραίου!

Πάτρα: Οι 10 "αμερικανιές" που θα δεις και φέτος στην Ρήγα Φεραίου!+1 εξωτικό "στοιχείο"..Για να είσαι ένα σωστό «αμερικανάκι» και για να ισχυροποιήσουμε την πεποίθηση μας, πως η Πάτρα είναι η πιο «μαμάτη» πόλη της Ελλάδας συγκεντρώσαμε εκείνα τα 10 πράγματα που αποτελούν το μιμηστισμό της λεγόμενης «αμεριακανιάς».Αρχικά διαλέξαμε την Ρήγα Φεραίου λόγω των νεαρών που προσελκύει και που λατρεύουν (και εμείς παρακαλώ) διάφορες «ξενόφερτες αηδίες» όπως λένε οι κουλτουρέ-τύποι με τους οποίους συνεχώς διαπληκτίζομαι!Ξεκινάω με την παρένθεση στην εισαγωγή μου, δηλαδή το εξωτικό στοιχείο που κάνει την Ρήγα Φεραίου τον αγαπημένο προορισμό όλων και για φέτος το χειμώνα…
Το πολύχρωμο πουλί, που τα τελευταία 30 χρόνια αποτελεί αντικείμενο θαυμασμού των περαστικών της οδού Ρήγα Φεραίου και είναι μασκότ της περιοχής και κανείς δεν ξεχνάει πως είχε εισπράξει κλήση από τροχονόμο (στο όνομα του ιδιοκτήτη του, φυσικά) επειδή το σταντ του καταλάμβανε χώρο έξω από το κατάστημα των ωδικών πτηνών.

Πάτρα: Οι 10 "αμερικανιές" που θα δεις και φέτος στην Ρήγα Φεραίου!
1) Βurgers:
Παίζει να βρείτε gourmet burgers στην γειτονιά και άλλα πιο «χύμα» που συνοδεύουν την μπύρα σας… Απενοχοποιώντας την αγαπημένη μας εκδοχή του american food που μέχρι σήμερα συνδέεται με το Junk food λέμε ναι στα ζουμερά χειροποίητα μπιφτέκια με τυρί λιωμένο σε φρέσκο ψωμάκι που σερβίρεται με τηγανιτές πατάτες! Ναι τα Burgers είναι παντού σχεδόν στα περισσότερα μαγαζιά της Ρήγα Φεραίου και από τις αγαπημένες συνήθειες madefromUSA.
2) Εμμονή με τα all stars:
Τα All Stars είναι τα αγαπημένα παπούτσια όλων. Ιδανικά για casual looks και relaxed περιστάσεις που ταιριάζουν με τα urban σύνολά σας και την Ρήγα Φεραίου. Ωστόσο, θα μπορούσατε να τους δώσετε μία ανανεωμένη όψη γιατί είναι πλέον τόσο συνηθισμένα που κουράστηκε λίγο το μάτι μας τα ίδια και τα ίδια!
3) Kοκα - κολα:
Ναι, για το πασίγνωστο και πιο πετυχημένο ποτό παγκοσμίως μιλάμε… Αμφιβάλλω αν υπάρχει άνθρωπος στον πολιτισμένο κόσμο που να μην γνωρίζει την ύπαρξη του αναψυκτικού. Για δύο πράγματα μπορεί να είναι περήφανη η κοκα-κόλα… Για τον Άγιο Βασίλη (που κατασκεύασε) και την ποσότητα με την οποία καταναλώνεται στην Πάτρα!
4) Frozen Yogurt:
Αυτή η νέα, για τα Ελληνικά δεδομένα ελαφριά και θρεπτική απόλαυση, ξεκίνησε πριν περίπου 40 χρόνια στην άλλη άκρη του ατλαντικού – στην Αμερική. Τα πλεονεκτήματα που έχει έναντι του «ανταγωνιστή» του, του παγωτού είναι αρκετά και ιδιαίτερα. Λιγότερες θερμίδες, αρκετά περισσότερα θρεπτικά στοιχεία, μη χρήση γάλακτος, κρεμώδες καθώς και πολύ ελαφρύ. Ο χαμός και στην Πάτρα φυσικά!

Πάτρα: Οι 10 "αμερικανιές" που θα δεις και φέτος στην Ρήγα Φεραίου!
5) Ray Ban:
Το πρώτο αξεσουάρ που σκεφτόμαστε όταν μιλάμε για στυλ είναι φυσικά τα γυαλιά ηλίου.Τίποτα δε συμπληρώνει ένα ντύσιμο και στυλ σαν αυτά. Είναι απαραίτητα για λόγους στυλ, υγείας (ο ήλιος στα μάτια δεν είναι ο,τι καλύτερο) αλλά και ομορφιάς (αν θέλετε να κρύψετε το χθεσινό ξενύχτι απο τα μάτια σας τα γυαλιά είναι πολύ καλός βοηθός). Τα Ray Ban σε διάφορα χρώματα είναι τα πιο must της πόλης!
6) Donuts:
Αν ήμασταν στην Αμερική, με τόσα donutsπου χουμε καταναλώσει εδώ στην Πάτρα θα κερδίζαμε βραβείο από την ομοσπονδιακή αστυνομία αφού μετατρέψαμε την πόλη μας σε πρωτεύουσα των ντόνατς. Άρχισαν να εξαπλώνονται πολύ γρήγορα και τα καταστήματα έχουν κατακλύσει την πόλη. Ακόμα θα τα δείτε να συνοδεύουν τον πρωινό καφέ.
7) Τα timberland:
Η μάρκα Timberland με της κίτρινες μπότες έχει κερδίσει... τα πόδια των ταξιδιωτών σε όλες της χώρες. Αυτά τα παπούτσια έχουν μπει στην παγκόσμια ιστορία, στην σειρά με τα τζιν και την Coca Cola. Mαζί με τα all stars κέρδισαν τους Πατρινούς που ετοιμάζονται να τα κατεβάσουν από το πατάρι!

Πάτρα: Οι 10 "αμερικανιές" που θα δεις και φέτος στην Ρήγα Φεραίου!
8) To Ηappy birthday:
Το ξέρατε ότι η εταιρεία Warner Music  είναι η ιδιοκτήτρια των πνευματικών δικαιωμάτων του “Happy Birthday” και κάθε φορά που το τραγουδάκι ακούγεται δημοσίως από κάποιον, κάνει παράβαση του νόμου όπως και για κάθε άλλο τραγούδι.
Βέβαια ίσως ελάχιστοι να αντιμετωπίζουν το “Happy Birthday” σαν τραγούδι-μεταξύ αυτών και εμείς- αλλά προφανώς είναι. Και όπως τα υπόλοιπα τραγούδια απαγορεύεται να αναπαράγονται δημοσίως το ίδιο ισχύει και για αυτό. Βέβαια θα το ακούσεις τόσο συχνά στο κέντρο που απλά δεν μας νοιάζει για την Warner.
9) Rock Jazz και Blues:
Αυτό εδώ το νούμερο το αγαπάω ιδιαίτερα! Μακριά από τα ελληνικά και τα house που τα έχουμε αφήσει «κοντράρονται» υπάρχουν στην Ρήγα Φεραίου τα μικρά μαζεμένα μακριά από μόδες, παρείστικα μαγαζάκια που προσφέρουν από blues και soul μέχρι ελαφρά jazz και rock από εκεί που δεν το περιμένεις!
10) Tα skate:
Σοβαρά τώρα δεν ήξερα ότι υπήρχαν τόσοι πολλοί skatersστην Πάτρα… Και όμως να καθίσεις και αράξεις καπου στον πεζόδρομο θα πάρεις μια γερή δόση από skate με χρώματα σε σπρέι και τύπους που συνήθως είναι περαστικοί… Πάνε στην πλατεία Παντανάσσης ή και στον μόλο της Αγίου Νικολάου και θυμίζουν teenagerΑμερικής!

Πάτρα: Οι 10 "αμερικανιές" που θα δεις και φέτος στην Ρήγα Φεραίου!
Μπορώ να σκεφτώ πάρα πολλά ακόμα εκτός από τα μπιφτεκάκια και το ενδυματολογικό μας στυλ... Επέλεξα κάποια από αυτά και τα άλλα βρείτε τα, εσείς...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ