Type Here to Get Search Results !

Μπατής: «Η Πάτρα... μυρίζει μπάσκετ»

Μπατής: «Η Πάτρα... μυρίζει μπάσκετ»
Το εγκώμιο όχι μόνο της ομάδας αλλά γενικά της Πάτρας έπλεξε ο Μάριος Μπατής μιλώντας στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ. O πολύπειρος γκαρντ από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στον Απόλλωνα Πάτρας.
Αρχικά είπε: «Ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι είμαι παίκτης του Απόλλωνα», εξομολογείται ο Μπατής, ο οποίος τις προηγούμενες τέσσερις σεζόν ήταν παίκτης και αρχηγός του Πανιωνίου. «Μόλις θα πατήσω το παρκέ του γηπέδου της Πάτρας θα αρχίσω να το συνειδητοποιώ. Ανυπομονώ να βρεθώ στην Πάτρα για την έναρξη της προετοιμασίας για την νέα σεζόν και να… ανοίξω την καινούργια σελίδα στην καριέρα μου. Οι πρώτες εντυπώσεις μου από τον Απόλλωνα, από την παρουσίαση που μου έκανε η διοίκηση είναι πολύ καλές».
Ποίοι είναι οι στόχοι του Απόλλωνα για την νέα σεζόν;
«Τους στόχους τους θέτουν η διοίκηση και ο προπονητής. Ο Απόλλωνας τις δύο τελευταίες σεζόν, μετά την επάνοδο του στην ΟΠΑΠ Basket League, τερμάτισε στην 8η θέση της κανονικής περιόδου και προκρίθηκε στα πλέι οφ. Την νέα αγωνιστική χρονιά θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Να συνεχίσουμε να παίζουμε ελκυστικό μπάσκετ, όπως έκανε η ομάδα τις δύο προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους, και να πετύχουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε για ευχαριστήσουμε τους φίλους του Απόλλωνα και όλους εκείνους οι οποίοι βρίσκονται γύρω από τον σύλλογο».
Ανέφερες ότι ο Απόλλωνας τις τελευταίες δύο σεζόν παίζει ελκυστικό μπάσκετ. Το ακόμη πιο ωραίο μπάσκετ θα φέρει και καλύτερα αποτελέσματα;
«Θέλουμε να συνδυάσουμε και τα δύο. Το ωραίο μπάσκετ με τα καλά αποτελέσματα. Το ωραίο μπάσκετ δεν αρκεί από μόνο του στον επαγγελματικό αθλητισμό. Πρέπει να συνδυάζεται με νίκες και μερικές φορές το ωραίο μπάσκετ «θυσιάζεται» για το αποτέλεσμα».
Ο κόσμος της περιφέρειας είναι πιο κοντά στις ομάδες και στους παίκτες;
«Και οι φίλοι του Πανιωνίου ήταν «ζεστοί» και πάντα δίπλα μας, αλλά είναι αλήθεια ότι ο κόσμος της περιφέρειας «αγκαλιάζει» τις ομάδες του. Το έζησα στην Λάρισα όταν αγωνιζόμουν στην Ολύμπια. Γνωρίζω, επίσης, από την εμπειρία μου ως αντίπαλος του Απόλλωνα, ότι οι φίλαθλοι της Πάτρας γεμίζουν τις εξέδρες του κλειστού της Περιβόλας σε κάθε αγώνα και δημιουργούν πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Για έναν επαγγελματία αθλητή είναι καλύτερο να αγωνίζεται σε ομάδα της περιφέρειας, γιατί είναι πιο συγκεντρωμένος στο μπάσκετ και διότι η καθημερινότητα στις πόλεις εκτός του κέντρου, είναι πιο εύκολη».
Ο κόσμος σε έφερε στον Απόλλωνα;
«Επέλεξα τον Απόλλωνα για να συνεχίσω την καριέρα μου γιατί το περιβάλλον στην ομάδα είναι μπασκετικό. Ως αντίπαλος ενθουσιαζόμουν βλέποντας το γήπεδο του Απόλλωνα να γεμίζει από 3.000 κόσμο σε κάθε αγώνα της ομάδας και ελπίζω να ζήσω ανάλογες στιγμές. Σημαντικό ρόλο στην απόφαση μου έπαιξε, επίσης, η προσέγγιση των ανθρώπων της ομάδας. Έδειξαν ότι στηρίζουν πολλά πάνω μου, κάτι που με τιμά και παράλληλα με γεμίζει ευθύνη προκειμένου να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη τους. Γενικά η Πάτρα… μυρίζει μπάσκετ. Αγαπάει το μπάσκετ. Ως πόλη έχει μεγάλη παράδοση στο άθλημα και ο φίλαθλος κόσμος ανεξάρτητα με τις ποδοσφαιρικές προτιμήσεις του, «ζει» για τον Απόλλωνα».
Οι προσωπικοί στόχοι σου ποιοι είναι στο νέο «σταθμό» της καριέρας σου;
«Πάντα «δένομαι» με τις ομάδες που παίζω και κάνω ότι μου ζητήσει ο προπονητής. Οι προσωπικές φιλοδοξίες ταυτίζονται με εκείνες του Απόλλωνα. Εάν η ομάδα είναι επιτυχημένη, θα είμαι και εγώ. Θέλουμε, λοιπόν, να πάμε τον Απόλλωνα όσο πιο ψηλά γίνεται».
Η παρουσία αρκετών ομάδων της περιφέρειας δίνει νέα «πνοή» στην ΟΠΑΠ Basket League;

«Οι άνθρωποι που αγαπούν το μπάσκετ θέλουν να υπάρχει δυνατή περιφέρεια στο ελληνικό πρωτάθλημα και αποκέντρωση. Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε ότι το Ρέθυμνο Aegean έχει πολύ καλή πορεία και ο Κολοσσός ΒΑΠ βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο. Μακάρι ακόμη περισσότερες ομάδες της περιφέρειας να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα μας».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ