Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Υπό συνεχή παρακολούθηση έχει το έργο της Μίνι Περιμετρικής ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας

Πάτρα: Υπό συνεχή παρακολούθηση έχει το έργο της Μίνι Περιμετρικής ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας - Πότε εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί  Πραγματοποιεί συνεχείς αυτοψίες στο εργοτάξιο
Σε στενό «μαρκάρισμα» έχει θέσει την εξέλιξη των εργασιών στην Μίνι Περιμετρική της Πάτρας ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας. Ο Περιφερειάρχης επισκέπτεται το εργοτάξιο τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα με στόχο να παρακολουθεί την εξέλιξη των εργασιών σε σταθερή βάση.
Στόχος των αυτοψιών που πραγματοποιεί είναι να ελέγχει την αυστηρή τήρηση του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί από το εργολάβο για την ολοκλήρωση του έργου. Και τούτο γιατί η Μικρή Περιμετρική είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες του κ. Κατσιφάρα στο ξεκίνημα της νέας του θητείας.
Θυμίζομε ότι το εν λόγω έργο είχε εξελιχθεί σε σύγχρονο Γεφύρι της Άρτας αφού έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από το 2008 όμως ο προηγούμενος ανάδοχος το εγκατέλειψε ανολοκλήρωτο.
Σύμφωνα με την περιφέρεια, το κόστος φθάνει τα 27 εκατ. ευρώ, ενώ αναμένεται να παραδοθεί στο τέλος του 2015. Θα συνδέσει την εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου με τις μεγάλες οδικές αρτηρίες της Πάτρας, Γούναρη και Καλαβρύτων, καθώς και τις νότιες και ανατολικές περιοχές της πόλης.
Επίσης, θα συντομεύσει την απόσταση μεταξύ των δύο μεγάλων νοσοκομείων της πόλης, του Πανεπιστημιακού και του Γενικού Κρατικού, τον «Αγιο Ανδρέα», και των δύο μεγάλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ της Πάτρας.
Στο μεταξύ, σε σημείο δίπλα από τη μικρή περιμετρική δημιουργήθηκε ένα μικρό αρχαιολογικό πάρκο, έκτασης περίπου πέντε στρεμμάτων, στο οποίο εκτίθενται όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα που ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών.
Μεταξύ αυτών είναι τμήματα του ρωμαϊκού υδραγωγείου, που είχαν μεταφερθεί έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση, ώστε να μην προκληθούν φθορές.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ