Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Απορρίφθηκε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο των Βραχνεΐκων


Ανέβηκαν οι τόνοι, στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, όταν τέθηκε προς συζήτηση, η «έγκριση και παραλαβή εργασιών Α΄ σταδίου της μελέτης "Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Γ.Π.Σ.)/Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.) περιοχής Διοικητικών Ορίων Δήμου Βραχναιΐκων, Νομού Αχαΐας", με ανάδοχο τα συμπράττοντα γραφεία μελετών "Χρ. Διονυσοπούλου-Κωνσταντίνα Ζερβού-Ι. Μπαλάτσα-Παρ. Ζέρβα"» και τις κατευθύνσεις εκπόνησης του Β1΄ σταδίου της μελέτης.
Από αρκετούς συμβούλους διατυπώθηκαν ενστάσεις για το κατά πόσο έχουν ακολουθηθεί οι δέουσες διαδικασίες, αφού υπήρξαν όπως είπαν, παραλείψεις από τόσο από τη δημοτική Αρχή,  όσο κι από υπηρεσιακούς παράγοντες και μελετητές, με συνέπεια να παρέλθει αναξιοποίητο μεγάλο χρονικό διάστημα.
Το πρόβλημα είναι ότι, για να μην χαθούν τα προβλεπόμενα κονδύλια του ΕΣΠΑ, θα πρέπει μέσα στο 2015 να έχουν ολοκληρωθεί και οι τρεις φάσεις του έργου, τη στιγμή που έχουν περάσει τόσα χρόνια και ακόμη δεν έχει φτάσει σε αίσιο πέρας ούτε η πρώτη.
Τελικά το θέμα δεν πέρασε, μιας και συγκέντρωσε μόλις 12 ψήφους, έναντι 13 που απαιτούνταν για οριακή πλειοψηφία, με δεδομένο ότι απουσίαζαν και συμβούλιο, ενώ στην συνεδρίαση ήσαν και κάτοικοι της περιοχής που παρακολουθούσαν την εξέλιξη της υπόθεσης.
Εν τω μεταξύ, το σώμα, συμφώνησε  με την αναμόρφωση του Προϋπολογισμού του Δήμου Πατρέων για το έτος 2014, καθώς και με την τροποποίηση του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης και του Τεχνικού Προγράμματος, ύστερα και από σχετική απόφαση που είχε λάβει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.
Παράλληλα,  εγκρίθηκαν από το Σώμα οι δύο αποφάσεις του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας, που αφορούσαν την Γ΄ Αναμόρφωση Προϋπολογισμού της έτους 2014 και την τροποποίηση του ετήσιου προγράμματος δράσης έτους 2014, από τις οποίες εξαρτιόταν η καταβολή των οφειλόμενων ποσών σε διάφορους προμηθευτές για την πραγματοποίηση των καρναβαλικών εκδηλώσεων του 2014.
Τέλος, για μια ακόμη φορά, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η ανάθεσης της προμήθειας υγρών καυσίμων κίνησης, πετρελαίου θέρμανσης και λιπαντικών για την κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών και νομικών προσώπων του Δήμου Πατρέων, με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης (δηλαδή, με απευθείας ανάθεση, χωρίς τη διενέργεια διαγωνισμού).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ