Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: «Χτυπά κόκκινο στα λοιμώδη νοσήματα»


Με σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, απειλείται η Πάτρα, εξαιτίας της παράνομης πορνείας, που εδώ και μήνες έχει διογκωθεί κυρίως σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Άλλωστε πριν ένα μήνα περίπου, απασχόλησε τις υγειονομικές υπηρεσίες, η καταγραφή κρουσμάτων ηπατίτιδας, από Αφρικανές που εκδίδονται για πολύ χαμηλά ποσά, χωρίς να διαθέτουν πιστοποιητικά υγείας και χωρίς να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
Μάλιστα περισσότερα στοιχεία παρουσιάζει για την Πάτρα, ένας ειδικός σε θέματα σεξουαλικού trafficking.
Πρόκειται για το μέλος της ΜΚΟ Praksis, η οποία, αναπτύσσει προγράμματα street working και στον εκδιδόμενο πληθυσμό, Τζανέτο Αντύπα, ο οποίος τονίζει:
«Η χρήση στην πορνεία έχει διπλό βέλος. Οι τοξικοεξαρτημένες προσφεύγουν στην πορνεία για να βρουν λεφτά για τη δόση τους και οι πόρνες προσφεύγουν στη χρήση για να αντέξουν. Πριν από ένα-δύο χρόνια όλη η Αθήνα ήταν χωρισμένη σε ζώνες. Τώρα αυτό έχει κοπάσει εξαιτίας των αστυνομικών επιχειρήσεων. Έχει "διακτινιστεί» όμως, στην επαρχία.
Στην Πάτρα, για παράδειγμα, το τελευταίο εξάμηνο παρατηρούμε μεγάλη διακίνηση. Το 2012 η Ελλάδα όπως και η Πάτρα, χτύπησε κόκκινο στα λοιμώδη νοσήματα και ειδικά στα  σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα που είχαν εξαφανιστεί, όπως η σύφιλη.
Το πρόβλημα στην Πάτρα είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις η διαδικασία της ερωτικής επαφής με αυτές τις γυναίκες γίνεται στο άψε σβήσε, ενώ ίσως κάποιοι να αρνούνται να βάλουν προφυλακτικό και μάλιστα να προσφέρουν περισσότερα χρήματα σε αυτές τις γυναίκες, ώστε να αποδεχθούν το «αίτημά» τους.
Δεν είναι τυχαίο πως ακόμη και λοιμωξιολόγοι στην Πάτρα κρούουν εδώ και δύο χρόνια τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας πως εκτός από τις παραπάνω ασθένειες, εγκυμονεί και μεγάλος κίνδυνος για το aids αφού οι χώρες της Αφρικής παρουσιάζουν αυξημένο αριθμό κρουσμάτων του θανατηφόρου ιού.
Η διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών πριν από δύο χρόνια είχε τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Φανταστείτε ότι εκείνες τις ημέρες στην τηλεφωνική μας γραμμή είχαμε πάνω από 3.000 κλήσεις. Ήταν πελάτες που είχαν πάει με αυτές τις κοπέλες και ανησυχούσαν μήπως αν πάνε στο νοσοκομείο για εξετάσεις βγει και το δικό τους πρόσωπο στην τηλεόραση.
Ενημερώνουμε τις γυναίκες για τη χρήση προφυλακτικού. Οι πελάτες θέλουν χωρίς προφυλακτικό. Επίσης, από τις Αφρικανές ζητούν να τους τοποθετούν το προφυλακτικό με το στόμα, κάτι που είναι αρκετά επικίνδυνο γιατί μπορεί να σπάσει. Εμείς με το street working τούς χαλάμε τη ροή της δουλειάς, γι' αυτό οι διακινητές μάς ενοχλούν συνέχεια. Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι εκβιασμού. Τις κοπέλες που κατάγονται από ανατολικές χώρες τις έχουν σκανάρει πλήρως και τις απειλούν με τις οικογένειές τους. Τις κοπέλες από την Αφρική συχνά τις απειλούν με βουντού, που συνάδει με το δικό τους πολιτισμικό πλαίσιο».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ