Type Here to Get Search Results !

Εξαρθρώθηκε σπείρα Ρομά που διέπραττε κλοπές στην Πάτρα

Εξαρθρώθηκε σπείρα Ρομά που διέπραττε κλοπές στην Πάτρα
Εξαρθρώθηκε, μετά από συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σπείρα, αποτελούμενη από τέσσερις ημεδαπούς, Ρομά, οι οποίοι ενεργώντας από κοινού είχαν διαπράξει τους τελευταίους οκτώ μήνες, δώδεκα κλοπές σε οικίες στην Πάτρα.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν τέσσερις άνδρες Ρομά, ηλικίας 20,19,18 και 14 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.Ειδικότερα, την 07/09/2014 το πρωί, οι δράστες, ενεργώντας από κοινού, παραβίασαν οικία ημεδαπής στον Άγιο Βασίλειο Πατρών, αλλά έγιναν αντιληπτοί από την παθούσα και τράπηκαν σε φυγή.Για τη σύλληψη των δραστών, ενεργήθηκαν άμεσα συντονισμένες αναζητήσεις από αστυνομικούς των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας.Λίγη ώρα αργότερα, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, εντόπισαν του δράστες, στην Πάτρα και τους συνέλαβαν.Από την Αστυνομική έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι, οι δράστες ενεργώντας « κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια », με συγκεκριμένο τρόπο δράσης, το τελευταίο οχτάμηνο είχαν διαπράξει άλλες έντεκα κλοπές σε διαμερίσματα και μονοκατοικίες σε Ρίο, Καστελλόκαμπο, Πλατάνι και Άγιο Βασίλειο Πατρών.
Για την διάρρηξη των οικιών οι συλληφθέντες είτε παραβίαζαν τις πόρτες και τα παράθυρα με διάφορα εργαλεία και αιχμηρά αντικείμενα είτε εισέρχονταν σε αυτές από ανασφάλιστες πόρτες και παράθυρα, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα και κινητά τηλέφωνα.
Από την προανάκριση, πρόεκυψε ότι αφαιρέθηκαν κοσμήματα συνολικής αξίας 20.450 ευρώ και χρηματικό ποσό που ανέρχεται στις 4.500 ευρώ, ενώ δεν έχει προσδιοριστεί η αξία των κινητών τηλεφώνων.
Επίσης οι δράστες είχαν προκαλέσει φθορές, κατά τις διαρρήξεις των οικιών, με αξία πάνω από 2.500 ευρώ.
Οι συλληφθέντες, έχουν απασχολήσει ξανά τις Αρχές στην Πάτρα και στην Ζάκυνθο, για παρόμοια αδικήματα.
Μεταξύ άλλων, στον 20χρονο είχαν επιβληθεί με διατάξεις του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Πατρών τα έτη 2013 και 2014, περιοριστικοί όροι για ληστεία κατά συναυτουργία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ στον 19χρονο, από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Πατρών και τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Ζακύνθου, περιοριστικοί όροι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ