Type Here to Get Search Results !

Έρχεται το 1ο Street Art Festival στην Πάτρα, τα σαββατοκύριακα 11, 12 και 18, 19 Οκτωβρίου 2014

Έρχεται το 1ο Street Art Festival στην Πάτρα, τα σαββατοκύριακα 11, 12 και 18, 19 Οκτωβρίου 2014 Πρόκειται για ένα πρωτότυπο διατομεακό καλλιτεχνικό project δρόμου

Το 1ο Street Art Festival θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα στις 11 και 12 Οκτωβρίου 2014 και στις 18 και 19 Οκτωβρίου. Η ιδέα γεννήθηκε με σκοπό να προωθήσει την τέχνη και τις τεχνικές των εναλλακτικών μορφών πολιτισμού με ιδιαίτερη έμφαση στην δημόσια παρέμβαση στο αστικό τοπίο.
Η Art in Progress στο πλαίσιο του φετινού Διεθνούς Εικαστικού Φεστιβάλ Πάτρας, RE-culture III με τίτλο RISK συνδιοργανώνει μαζί με τους φορείς και ομάδες πολιτισμού X-Saltibagos – Ομάδα Θεάτρου Δρόμου, Inkognito Creative Lab - Street Artists, Fifty-Fifty και καλλιτέχνες από την υπόλοιπη χώρα, μία καινοτόμο δράση για την Πάτρα και την Ελλάδα.
Πρόκειται για ένα διατομεακό καλλιτεχνικό project δρόμου, αποτυπώνοντας την σκέψη και την επιθυμία καλλιτεχνών για άμεση έκφραση και επικοινωνία με το κοινό της πόλης, καθώς και την αναγκαιότητα οικειοποίησης του δημόσιου χώρου.Οι καλλιτεχνικές δράσεις του δρόμου θα διεξαχθούν σε γειτονιές και χαρακτηριστικά σημεία της πόλης της Πάτρας όπως στην πλατεία Όλγας, στην πλατεία της Παντάνασσας, στην Γεροκωστοπούλου και Καραισκάκη, στην πλατεία Γεωργίου, στα Ψηλαλώνια και αλλού, στις 11-12 και 18-19 Οκτωβρίου.Η εκδήλωση θα συμπληρώνεται από εργαστήρια/workshops που θα προσφέρουν την εμπειρία στους συμμετέχοντες πολλών και διαφορετικών εκφράσεων της σύγχρονης διακινδύνευσης (RISK).
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση θα επικεντρώνεται σε μορφές τέχνης όπως η Μουσική, το Κουκλοθέατρο, το Θέατρο δρόμου, ο χορός-κίνηση, Graffiti Art, Skate. Συνολικά η κάθε παράσταση θα περιλαμβάνει 5 ξεχωριστούς σταθμούς/σημεία της πόλης και κάθε ένας σταθμός/καλλιτεχνική δράση θα έχει διάρκεια 25 με 30 λεπτά.
Σκοπός του Street Art Festival Πάτρας είναι να παρασύρει τους πολίτες έξω από τα καθιερωμένα μονοπάτια της πόλης, αντικαθιστώντας την καθημερινότητά τους με χορό, μουσική, χρώμα, θέαμα και φαντασία.
Οι δράσεις θα ξεκινάνε κάθε μέρα στις 18:00

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ