Type Here to Get Search Results !

Έφτασαν τις 3.640 οι συμμετοχές στο Run Greece της Κυριακής - Όλα έτοιμα για την μεγάλη αθλητική γιορτή

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου

Σε ένα τεράστιο δρομικό - αθλητικό γεγονός εξελίσσεται ο αγώνας Δρόμου Run Greece της Πάτρας, που θα διοργανωθεί την Κυριακή 12 Οκτωβρίου στο κέντρο της πόλης, από τον ΣΕΓΑΣ/ Ε.Α.Σ. Βόρειας Πελ/σου, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος/ Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας  και το Δήμο της Πάτρας, με την στήριξη της Wind.
Οι εγγραφές ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης και ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.
Ο ΣΕΓΑΣ - Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ.  Β.Π. είχαν ορίσει ως στόχο - μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων τους 3.050 δρομείς ( έναντι 2.307 το περασμένο έτος ), Όμως και καθώς το ενδιαφέρον γιγάντωνε, ο αριθμός άλλαξε! Υπήρξε τεράστια προσπάθεια και το αποτέλεσμα δικαιώνει όλους!
Την Κυριακή έχουν δηλωθεί να τρέξουν στην Πάτρα 3.640 αθλητές και δρομείς, δηλαδή 590 περισσότεροι από όσοι αρχικά είχαν -μάξιμουμ- προβλεφθεί  ή 1.333 περισσότεροι από το 2013 – αύξηση περίπου 60% σε μια χρονιά.
Πιο συγκεκριμένα:
- Αγώνας παίδων 850μ.: Από πρόβλεψη 750 σε 840.
- Αγώνας 5.000μ.: Από 1.600 σε 2.000.
- Αγώνας 10.000μ.: Από 700 σε 800.
Η αύξηση των συμμετοχών έγινε με βάση τη δυνατότητα  στήριξης με παροχή αθλητικής και λοιπής υποστηρικτικής υπηρεσίας (ηλεκτρονική χρονομέτρηση, φανέλες, νερά, ασφάλεια κλπ).
Έτσι θα σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ στην διετή ιστορία της διοργάνωσης Πανελλαδικά.
Και πέρυσι ο αγώνας στην Πάτρα ήταν ο πιο μαζικός από όλους! Συγκεκριμένα πήραν μέρος 557 δρομείς στον αγώνα 10.000μ. και 1.151 σε αυτόν των 5.000μ.
Ο αγώνας Δρόμου Run Greece της ερχόμενης Κυριακής στην Πάτρα θα είναι το μαζικότερο Αθλητικό γεγονός όλων των ετών και για όλα τα αθλήματα, που οργανώθηκε εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης.
Η επιτυχία του αγώνα είναι εξασφαλισμένη γιατί υπάρχει αμέριστη συμπαράσταση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος/ Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας , το Δήμο της Πάτρας και τις Υπηρεσίες του, την Ελληνική Αστυνομία και την Τροχαία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, όλους τους φορείς Εκπ/σης Ν. Αχαΐας,  τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, το ΕΚΑΒ. Μεγάλη στήριξη υπάρχει από το Σύλλογο Κριτών Στίβου .
τις 12 συνεργαζόμενες Εθελοντικές Ομάδες της πόλης
● Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών, και Ναυαγοσωστών Πάτρας, του Ε.Ε.Σ.
● Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δυτ. Πελ/σου
● Ομάδα «ΕΨΙΛΟΝ» Δήμου Πατρέων
● Παν/νιος σύλλογος   Φυσικοθεραπευτών- Ν.Π.Δ.Δ.
Περιφερειακό  Τμήμα  Αχαΐας  & Ηλείας
● Σύλλογος Δρομέων Yγείας Πάτρας
● Σύλλογος Βετεράνων Αθλητών Πάτρας
● Σύλλογος Δρομέων και Περιπατητών το Πάρκο της Αγυιάς
● «ΦΑΕΘΩΝ» – Club Περιπατητών / Δρομέων & Μαραθωνοδρόμων Πάτρας
● «ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ» - Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Πάτρας
● Εθελοντική Μουσική Ομάδα
● «ΜΑΧΗΤΕΣ» Πάτρας
● Ελληνική Λέσχη Μοτοσικλετιστών «B-STROM»
Ένα σύνολο τουλάχιστον 400 ατόμων θα λειτουργήσει υποστηρικτικά για την επιτυχία του Αγώνα γεγονός που θα αποτελέσει εκπλήρωση ενός από τους στόχους του αγώνα που είναι  να αποτελέσει πεδίο δημιουργικής σύμπραξης του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. / Ε.Α.Σ. Βόρειας Πελ/σου με τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές και γενικότερα με όλες τις δομές της Πάτρας.
Ο αγώνας γίνεται παράλληλα με την πολύτιμη στήριξη της Wind η οποία έχει αγκαλιάσει από την προηγούμενη χρονιά το γεγονός Πανελλαδικά και η οποία και το 2014 θα λειτουργήσει την αψίδα, ( η Αψίδα της Αγάπης) κάτω από την οποία  θα διέρχονται οι δρομείς και περιπατητές της πόλης μας και για κάθε ένα ατομικά συμμετέχοντα θα προσφέρει  χρήματα στη«ΜΕΡΙΜΝΑ», (Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο Πατρών).
Νέες Εγγραφές συμμετοχής θα είναι δυνατές μόνο εάν υπάρξουν κάποιες ακυρώσεις και θα γίνουν μόνο το Σάββατο 11 Οκτωβρίου, από τις 12:00 και πάντα με βάση την διαθεσιμότητα, στο κλειστό Προπονητήριο στου Λαδοπούλου (τέρμα Ηλέκτρας), από όπου όλοι οι δρομείς θα πρέπει να παραλάβουν το υλικό  συμμετοχής τους από τις 10:00 έως 20:00.Οι αγώνες  θα καλυφθούν τηλεοπτικά από την Δημόσια τηλεόραση και θα διεξαχθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
10.00΄: Αγώνας Δρόμου 10 χλμ. Ανδρών–Γυναικών (Από έτος γέννησης 2002 και μεγαλύτεροι/ μεγαλύτερες).
11.30΄: Αγώνας Δρόμου 5 χλμ. Ανδρών–Γυναικών (Από έτος γέννησης 2002 και μεγαλύτεροι /μεγαλύτερες).
11.32΄: Αγώνας Παιδιών 850μ. Αγοριών και Κοριτσιών (Μαθητών/τριών  Δημοτικών Σχολείων Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄τάξη).
Η εκκίνηση και ο τερματισμός για τις δύο πρώτες κατηγορίες θα είναι στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α΄.
ΔΙΑΔΡΟΜΗ:
  • Για τα 5.000 χλμ. : Εκκίνηση από κέντρο Πλατείας Γεωργίου Α΄, έξοδος από πλατεία διαγώνια αριστερά και είσοδος στην οδό Κορίνθου - Αγίας Σοφίας - Κωνσταντινουπόλεως - Μαιζώνος - περιμετρικά του κάτω μέρους της πλατείας Γεωργίου - Μαιζώνος - Παπαφλέσσα - Κορίνθου - περιμετρικά του επάνω μέρους της πλατείας Γεωργίου και στροφή αριστερά για τερματισμό επί της πλατείας στο ίδιο σημείο που έγινε και η αφετηρία της κούρσας.
  • Για τα 10.000 μ. : Η ίδια διαδρομή δύο φορές συνεχόμενα.
  • Για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων η εκκίνηση θα είναι επί της ΚΟΡΙΝΘΟΥ (Κορίνθου και Τριών Ναυάρχων) και ο τερματισμός θα είναι στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α΄, δηλαδή τα παιδιά θα τρέξουν μόνο επί της Κορίνθου.
  • Τέλος ζητάμε από τους πολίτες της πόλης μας να περιορίσουν στις αναγκαίες τις μετακινήσεις τους το πρωί της Κυριακής και να κατέβουν στους δρόμους διέλευσης των δρομέων για να τους δουν και να τους χειροκροτήσουν, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ Βορείου Πελοποννήσου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ