Type Here to Get Search Results !

"Η τοπική αυτοδιοίκηση μπαίνει σε νέα εποχή" - Η Γ.Σ. της ΠΕΔ στο Επιμελητήριο

Πάτρα: "Η τοπική αυτοδιοίκηση μπαίνει σε νέα εποχή" - Η Γ.Σ. της ΠΕΔ στο Επιμελητήριο
Ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, στην τοποθέτηση του στη Γ.Σ. της ΠΕΔ 

Κατά την διάρκεια της τοποθέτησής του ενώπιον του σώματος των εκλεκτόρων, ο κ. Παπαναστασίου υπογράμμισε πως οι διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των ατόμων, των δημοτικών παρατάξεων ή ακόμα και των δήμων, είναι ανεπίτρεπτο να επικαλύψουν τον κοινό στόχο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, που είναι η προσφορά στις τοπικές κοινωνίες μέσα από δημοτικές αρχές νέου ύφους και ήθους, που θα εκπροσωπούν το «σίγουρο αύριο» και όχι το «χρεοκοπημένο χθες».
«Στη “Νέα Εποχή” είμαστε μια ομάδα με πολλή διάθεση για μεγάλες αλλαγές. Μία καλή ομάδα ανθρώπων μεγάλης εμπειρίας, αλλά και ανθρώπων που μέσα στις πιο δύσκολες συνθήκες θέλησαν να αναλάβουν για πρώτη φορά το βαρύ φορτίο της εκπροσώπησης των συμπολιτών τους.
Και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είναι σπουδαίο να θέλεις να πιάσεις στα χέρια σου τα κάρβουνα όταν καίνε και όταν οι άλλοι τα αποφεύγουν. Εμείς λοιπόν, στη «Νέα Εποχή» έχουμε πολλούς τέτοιους ανθρώπους, που κοντά και στους πιο έμπειρους, επιθυμούν μία ισχυρή, λειτουργικά ανεξάρτητη και οικονομικά αυτάρκη Τοπική Αυτοδιοίκηση» τόνισε μεταξύ άλλων.
Ο κ. Παπαναστασίου σημείωσε επίσης ότι η ποιοτική αλλαγή που πρέπει να υπάρξει στην ΠΕΔ είναι απλή και υπακούει σε μία εντολή: «Σε πολιτικές και τακτικές που μας χρεοκόπησαν, δεν επιστρέφουμε και δεν υποτασσόμαστε!». Και συνέχισε: «Έχουμε μπροστά μας πέντε δύσκολα και κρίσιμα χρόνια. Αν αντιληφθούμε την ψήφο που μας έδωσαν οι πολίτες ως οφίτσια εξουσίας και σηκώσουμε πάλι σημαίες ευκαιρίας, δικαίως θα συγκεντρώσουμε το ανάθεμα των πολιτών.
Αν θελήσουμε να μετατρέψουμε την αυτοδιοίκηση σε κομματικά παραμάγαζα θα υποστούμε την δίκαιη οργή της κοινωνίας. Ας αλλάξουμε λοιπόν εμάς και τους γύρω μας. Ας αλλάξουμε νοοτροπία και ας αλλάξουμε επιτέλους… εποχή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η ομάδα μας, θα παλέψει από την αρχή για να το κάνει.
Βεβαιώνω τους πάντες πως θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να αναστραφεί η διαρκής υποχρηματοδότηση των δήμων και η περικοπή των θεσμθετημένων πόρων. Θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να απαλυνθεί η μεγάλη κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση που βιώνουν οι κοινωνίες των δήμων μας, αλλά και για να αλλάξει το αναχρονιστικό πλαίσιο λειτουργίας των δήμων και των υπηρεσιών τους.
Στόχος μας δεν είναι η… επαναστατική γυμναστική, αλλά μία ουσιαστική επανάσταση αλλαγής όλων των κακών και πρωτίστων, των δικών μας, εσωτερικών κακών!» Παρουσιάζοντας τους τρεις άξονες της στρατηγικής της «Νέας Εποχής», ο κ. Παπανστασίου στάθηκε: 
α) Στην διασφάλιση της οικονομικής ανεξαρτησίας των Ο.Τ.Α. και την ανακοπή της «αιμορραγίας».
β) Στην διαμόρφωση ενός κοινού αναπτυξιακού σχεδίου για τους δήμους της Δυτικής Ελλάδας. Το σχέδιο αυτό, με οριοθετημένους ποσοτικούς και χρονικούς στόχους, πρέπει να στραφεί προς την ενίσχυση της απασχόλησης και την ενδυνάμωση των τοπικών επιχειρήσεων, την πλήρη αξιοποίηση των πόρων που υπάρχουν, αλλά και την μέγιστη δυνατή εξωστρέφεια των δήμων της Δυτικής Ελλάδας, ώστε να βρεθούν νέες ευκαιρίες και νέες συμμαχίες.
γ) Στο οριστικό και ανεπιστρεπτί ξεπέρασμα των μικροτοπικών, ανούσιων και επιζήμιων διαφορών μεταξύ των δήμων. Κανένας δήμος στην Δυτική Ελλάδα δεν μπορεί να είναι μόνος του.
Από τον μεγαλύτερο μέχρι τον μικρότερο και από τον πλουσιότερο – εντός εισαγωγικών – μέχρι τον μικρότερο, η ανάγκη για συνεργασία και κοινές στρατηγικές, είναι απολύτως αναγκαία. Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Παπαναστασίου ανέφερε:
«Εύχομαι σε όλες και σε όλους τους υποψηφίους, κυρίως όμως σε όλες και σε όλους τους συναδέλφους, καλή δύναμη. Και μετά από πέντε χρόνια, να μπορούμε να μαζευτούμε πάλι εδώ κοιτάζοντας ευθεία στα μάτια τους πολίτες των δήμων μας».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ