Type Here to Get Search Results !

Χωρίς απρόοπτα οι παρελάσεις σε Πάτρα και Χανιά

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Με την πολιτική και στρατιωτική παρέλαση ολοκληρώθηκαν στην Πάτρα οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Νωρίτερα το πρωί εψάλη δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελιστρίας και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.
Στις 12 το μεσημέρι ξεκίνησε η παρέλαση κατά μήκος της οδού Αγίου Ανδρέου, η οποία ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα.Από την πλευρά της η Αστυνομία είχε πάρει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, αλλά λίγα λεπτά με την έναρξη της παρέλασης, απομακρύνθηκαν τα κιγκλιδώματα που είχαν στηθεί γύρω από την εξέδρα των επισήμων και επετράπη η διέλευση των πολιτών.
Την ίδια ώρα, οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Γεωργίου και στην συνέχεια ακολούθησε πορεία και κατάθεση στεφάνων έξω από την Αγγλικανική εκκλησία, όπου το πρωί της 28ης Οκτωβρίου του 1940 είχαν πέσει οι πρώτες βόμβες από τα ιταλικά αεροπλάνα.Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο Ειδικός Γραμματέας Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) Νικόλαος Μαντζούφας, ο οποίος σε δηλώσεις που έκανε τόνισε ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει για μία ακόμη φορά.
Χωρίς απρόοπτα οι εκδηλώσεις στα Χανιά
Παρουσία του γενικού γραμματέα πολιτικής προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, Σεραφείμ Τσόκα, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση, ολοκληρώθηκαν στα Χανιά οι εκδηλώσεις για την 74η επέτειο του ΟΧΙ.Το μεσημέρι στην λεωφόρο Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε η παρέλαση μαθητών, παραδοσιακών συλλόγων, προσκόπων και στρατιωτικών τμημάτων.
Η εξέδρα των επισήμων σε έκταση 100 μέτρων και από τα δύο τμήματα είχε αποκλειστεί με κάγκελα και η πρόσβαση στο συγκεκριμένο χώρο επιτρεπόταν μόνο σε διαπιστευμένα άτομα.Σε δηλώσεις του ο κ.Τσόκας αναφέρθηκε στο νόημα του εορτασμού του ΟΧΙ λέγοντας: «Εύχομαι όλοι να παίρνουμε τα μαθήματα ότι οι δοκιμασίες ενός έθνους είναι η καλύτερη αφορμή για να είμαστε ενωμένοι».
Την Βουλή των Ελλήνων στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος του σώματος Χρήστος Μαρκογιαννάκης που δήλωσε: «Με τα διδάγματα του 1940 θα πρέπει να συνεχίσομε ενωμένοι. Να ξεχνάμε το εγώ και να προσχωρούμε συνεχώς στο εμείς για να μπορέσομε να αντιμετωπίσομε τις επιβουλές».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ