Type Here to Get Search Results !

Από την Πάτρα στο EURO 2018

Η διαδικασία πρόκρισης στα τελικά του ευρωπαϊκού αρχίζει για την εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών την Πέμπτη (30/10) με αντίπαλο την Κύπρο.
Μετά από αρκετά χρόνια η Πάτρα φιλοξενεί ξανά την εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών. Οι διεθνείς θέλουν να χαρίσουν τη νίκη στους Πατρινούς στον αγώνα με αντίπαλο την Κύπρο την Πέμπτη (30/10, 19.30) για την 1η αγωνιστική του Α" Ομίλου της 1ης προκριματικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 2018 (EURO 2018).
Με αρκετά νέα πρόσωπα στη σύνθεση της η ομάδα του Γιώργου Κρανάκη θέλει δύο νίκες στα πρώτα δύο παιχνίδια που θα δώσει με τους Κύπριους. Στον όμιλο συμμετέχει και το Βέλγιο.
Συνολικά τρεις ομάδες, οι πρώτες από τους τρεις ομίλους θα περάσουν στην επόμενη φάση και τον Απρίλιο του 2016 θα αντιμετωπίσουν τις τρεις ομάδες που θα βρεθούν στη χαμηλότερη θέση στην προκριματική φάση του EURO 2016.
"Ο μέσος όρος στην Εθνική είναι τα 24 χρόνια. Θα θέλαμε να είναι 28-30. Το θέμα είναι μπορούμε; έχουμε; Οι κλήσεις έγιναν βάσει αυτών που θέλουν, προσπαθούν και έχουν πάθος. Το κενό είναι μεγάλο και προσπαθούμε να το καλύψουμε. Ενθουσιασμός και διάθεση υπάρχει, δεν πρέπει να υπάρχει άγχος. Όλοι μαζί έχουμε κάνει δύο προπονήσεις γιατί έχουμε κάποια παιδιά που παίζουν στο εξωτερικό", τόνισε ο Κρανάκης.
Στην 16άδα συμπεριέλαβε και τον Ελληνοϊσπανό Γιάννη Μπασμαλή που αγωνίζεται στη γαλλική Λιμόζ: "Ο Μπασμαλής είναι ένα ελληνόπουλο με διάθεση. Τον έχουμε δει αυτές τις ημέρες. Είναι σε μία θέση (αριστερόχειρας) που είχαμε πολλές απώλειες. Έχει ενωθεί με τα παιδιά και πιστεύω θα μας βοηθήσει. Είχαμε μικρή προετοιμασία. Μακάρι να βρίσκονται οι χορηγοί να μας βοηθούν", πρόσθεσε ο Κρανακης.
Απο την εθνική αποκλείστηκαν οι τραυματίας Λευτέρης Κρεμαστιώτης και Στέφανος Μιχαηλίδης. Προπονητής της εθνικής Κύπρου είναι ο Γιάννης Αρβανίτης.
"Εμείς προσπαθούμε να βρούμε τον δρόμο μας σαν ομάδα. Έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια να βρούμε τους αθλητές που έχουν τα προσόντα και την διάθεση μπορούν να πάμε ένα βήμα παραπέρα. Έχουμε κάνει αρκετά καλή δουλειά, έχουμε έρθει να δώσουμε ένα καλό ματς. Στόχος μας είναι να πάρουμε αποτέλεσμα που θα μας δώσει το δικαίωμα κόντρα στο Βέλγιο να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Είμαστε καλά, είμαστε πλήρεις. Ελπίζουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί".
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΕΛΛΑΔΑ: Τσίλης, Γουργούμης, Κωστακίδης, Παλάσκας, Παπαδιονυσίου, Αραπακόπουλος, Μυλωνάς, Τσακνής, Χάλαρης, Μαστορογιάννης, Β. Παπαδόπουλος, Μαραγκός, Τσάτσος, Μάλλιος, Μπασμαλής, Ευαγγελίδης.
ΚΥΠΡΟΣ: Νούγκοβιτς, Κώστα, Νικηφόρου Γ., Δημοσθένους, Αργυρού Ι., Σοφοκλέους, Χριστοδούλου, Στυλιανού, Γεωργίου, Νικηφόρου Δ., Ταρτίος, Αργυρού Χ., Φιλίππου, Κυπριανού, Μίνα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ