Type Here to Get Search Results !

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ σε Πάτρα και Αίγιο - Ζημιές σε κτίρια

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ σε Πάτρα και Αίγιο - Ζημιές σε κτίρια
Σεισμική δόνηση 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε αισθητή νωρίς το απόγευμα στην Πάτρα, στο Αίγιο, την Ναύπακτο και σε άλλες περιοχές της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας, της Κορινθίας και της Φωκίδας
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός που σημειώθηκε στις 7.15 είχε μέγεθος 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στον δυτικό Κορινθιακό κόλπο, πέντε χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Αιγίου.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ερευνητής Χρήστος Ευαγγελίδης, «υπάρχει μία μετασεισμική ακολουθία, αλλά είναι ακόμη νωρίς να καταλήξουμε σε συμπεράσματα, για αυτό και παρακολουθούμε το φαινόμενο».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο Αίγιο, την Ναύπακτο και σε άλλες παραλιακές περιοχές της Αιγιάλειας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Κορινθίας, ενώ όπως ανέφεραν οι κάτοικοι, η δόνηση συνοδευόταν από έντονη βοή.
Ζημιές στην τοιχοποιία του μητροπολιτικού ναού της Παναγίας της Φανερωμένης στο Αίγιο, καθώς και στη τοιχοποιία μίας πολυκατοικίας, έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα μετά τον σεισμό των 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 7.15 το απόγευμα. Επίσης ένα ακατοίκητο παλιό σπίτι έχει πάρει κλίση.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργος Διδασκάλου, ο οποίος βρίσκεται στο Αίγιο, αμέσως μετά την σεισμική δόνηση βρέθηκαν στην πόλη κλιμάκια της πολιτικής προστασίας και του ΤΑΣ, προκειμένου να διενεργήσουν ελέγχους. Επίσης, όπως πρόσθεσε, λειτουργεί στο δημαρχείο ο τετραψήφιος αριθμός 4118, στον οποίο μπορούν να τηλεφωνούν οι κάτοικοι και να υποβάλουν αιτήματα για ελέγχους. Ακόμη, όπως ανέφερε ο Γιώργος Διδασκάλου, στο Αίγιο βρίσκονται, για καθαρά προληπτικούς λόγους, ενισχύσεις της Πυροσβεστικής, καθώς και άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, που θα παραμείνουν στην πόλη καθ΄ όλη την διάρκεια της νύχτας.
Στο μεταξύ, μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε στους κατοίκους, λόγω του σεισμού, ο οποίος έγινε ιδιαίτερα αισθητός, έχει επανέλθει η ηρεμία στην πόλη.Υπενθυμίζεται ότι το πρωί σημειώθηκαν δύο σεισμικές δονήσεις στην Κεφαλονιά, με διαφορά 12 λεπτών. Ο πρώτος σεισμός είχε μέγεθος 4,8 βαθμών Ρίχτερ και έγινε αισθητός στις 09.41 και ο δεύτερος, στις 09.53, ήταν μεγέθους 3,6 Ρίχτερ.
Επίκεντρο και των δύο σεισμών είναι ο θαλάσσιος χώρος 9 χλμ νότια νοτιοδυτικά του Αργοστολίου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ