Type Here to Get Search Results !

Πάτρα:Στον εισαγγελέα 49χρονος δικηγόρος κατηγορούμενος για απάτες

Ο 49χρονος δικηγόρος συνελήφθη την Παρασκευή ,στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, την ώρα που παραλάμβανε από μια 42χρονη γυναίκα χρηματικό ποσό, σεπροσημειωμένα χαρτονομίσματα για υποτιθέμενες πληρωμές παραβόλων που απαιτούνταν για δικαστική της υπόθεση, προσκομίζοντας πλαστά τραπεζογραμμάτια.
Ο 49χρονος που είχε διαγραφεί προ διετίας απο τον δικηγορικό σύλλογο της Πάτρας απο το 2007 διέπραττε συστηματικά απάτες αποσπώντας χρήματα απο πελάτες του    
Οπως προέκυψε, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης ο 49χρονος, από το 2007, διέπραττε συστηματικά απάτες, αποσπώντας χρηματικά ποσά από πελάτες του, στην Πάτρα.
Με πρόσχημα την παροχή νομικών υπηρεσιών, ή την άμεση ανάγκη λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας δικών του προσώπων, ή άλλες οικονομικές δυσχέρειες, εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες, αποσπώντας τους χρηματικά ποσά.
Σε έρευνες που ενήργησαν οι αστυνομικοί στο δικηγορικό γραφείο που διατηρούσε στην Πάτρα, βρήκαν και κατέσχεσαν σφραγίδες και ιδιόχειρες αποδείξεις τραπεζογραμματίων.
Προκειμένου να γίνει πιο πειστικός, ο δράστης κατάρτιζε πλαστά έγγραφα υπηρεσιών και τραπεζικών υποκαταστημάτων, τα οποία μάλιστα επικύρωνε, για να παραπλανήσει τα θύματά του, χρησιμοποιώντας τις προαναφερόμενες σφραγίδες, ως ακριβή αντίγραφα των γνησίων και στη συνέχεια, τους τα παρέδιδε ή τα παρακρατούσε στο γραφείο του και τους τα επιδείκνυε.
Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί δώδεκα (12) ακόμα περιπτώσεις απάτης, ενώ το οικονομικό όφελος που αποκόμισε ο 49χρονος από την παράνομη δράση του ξεπερνά τις 190.000 ευρώ.

Η μέθοδος της εξαπάτησης

Υποσχόταν πως θα τακτοποιήσει δικαστικές υποθέσεις τους, όπως έκανε την περασμένη Παρασκευή με την 42χρονη, και τους ζητούσε χρήματα.
Για τα χρήματα αυτά άλλοτε  έδινε πλαστή απόδειξη, και άλλοτε συναλλαγματικές από τράπεζα, οι οποίες δεν είχαν αντίκρισμα.
Και φυσικά όταν τα θύματά του πήγαιναν στην τράπεζα, ανακάλυπταν ότι είχαν πέσει θύματα απάτης.
Επίσης, χρήματα αποσπούσε λέγοντας πως συγγενικό του πρόσωπο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και άλλου είδους και δεν ήταν λίγοι αυτοί που έσπευδαν να τον συνδράμουν οικονομικά.
Ο δράστης της απάτης πριν από δύο χρόνια ήταν μέλος του δικηγορικού συλλόγου Πατρών, αλλά του είχε αφαιρεθεί η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος με απόφαση του συλλόγου
 Οδηγήθηκε την Κυριακή στον εισαγγελέα απο όπου πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη κατηγορούμενος για απάτη κατ' εξακολούθηση και αντιποίηση αρχής. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ