Type Here to Get Search Results !

Κατά πλειοψηφία πέρασε η πρόταση Πελετίδη για την Ξερόλακκα - Ποίοι τάχθηκαν υπέρ και ποίοι κατά

Πάτρα: Κατά πλειοψηφία πέρασε η πρόταση Πελετίδη για την Ξερόλακκα - Ποίοι τάχθηκαν υπέρ και ποίοι κατά - ΒΙΝΤΕΟ Παραμένει ανοικτός ο ΧΥΤΑ

22:55 Κατά πλειοψηφία πέρασε σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr η πρόταση της δημοτικής Αρχής για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Πάτρας.
Υπέρ ψήφισαν εκτός της παράταξης Πελετίδη και οι παρατάξεις Σπαρτινού, Ντρίνια, Τζανάκου και Σαμούρη. Κατά οι παρατάξεις Χριστόπουλου και Δημαρά ενώ λευκό ψήφισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.
19.27 "Πάντως θα είναι λιγότερα από πέντε χρόνια που θα ήταν αν κατασκευαζόταν το εργοστάσιο" Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε πριν από λίγο ο αντιδήμαρχος Χρήτσος Κορδάς όταν ρωτήθηκε από την αντιπολίτευση για το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας της Ξερόλακκας. Έντονο φραστικό επεισόδιο υπήρξε μεταξύ Κορδά, Τζανάκου και Μπακαλάρου.
18.26 'Eνταση επικράτησε πριν απο λίγο στο δημοτικό συμβούλιο εξαιτίας της καθυστέρησης της συζήτησης του θέματος της Ξερόλακκας. Κάτοικοι της Ξερόλακκας αντέδρασαν όταν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη αρνήθηκε το αίτημα της παράταξης Σπαρτινού για επίσπευση της συζήτησης καθώς παρίστανται και κάτοικοι της Ξερόλακκας, οι οποίοι απευθύνθηκαν με ένταση στον Δήμαρχο. Τελικά ξεκίνησε η συζήτηση του θέματος και αυτή την ώρα κάνει εισήγηση ο Χρήστος Κορδάς.
16.32 Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, ενέκρινε πριν από λίγο κατά πλειοψηφία (ψήφισε λευκό η παράταξη «Νέα Πόλη» του Κώστα Χριστόπουλου) ψήφισμα - απάντηση στην πρόσφατη απόφαση ακύρωσης από τον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, για εναντίωση στην εφαρμογή του νόμου 4250/2014 περί «αξιολογήσεων» και στο λεγόμενο επανέλεγχο των εργαζομένων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ).
ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας εκφράζει την πολιτική του αντίθεση και καταδίκη στην πρόσφατη απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που ακύρωσε την απόφασή μας γιατί εναντιωθήκαμε στην εφαρμογή του νόμου 4250/2014 περί «αξιολογήσεων» και στο λεγόμενο επανέλεγχο των εργαζομένων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ). Γιατί με την απόφασή μας στηρίξαμε την εντολή του Δημάρχου προς τους υπηρεσιακούς παράγοντες να μη προχωρήσουν σε καμιά ενέργεια όπως διαδικασία αξιολόγησης και αποστολή στοιχείων που θα χρησιμοποιηθούν για την απόλυση εργαζομένων.
Η απόφασή του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι προκλητική και απόλυτα εναρμονισμένη με την κυβερνητική πολιτική και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ανάλογες ακυρώσεις αντίστοιχων αποφάσεων δημοτικών συμβουλίων (Πετρούπολης, Χαϊδαρίου, Καισαριανής, Βριλησσίων, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Νίκαιας – Ρέντη, Ζωγράφου, Χαλανδρίου, Αγίου Δημητρίου κλπ), εξέδωσε και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.
Καταγγέλλουμε ιδιαίτερα τους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης που με την παρέμβασή τους στον Άρειο Πάγο αλλά και τις εντολές τους στους Γ.Γ. των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων απαίτησαν ουσιαστικά την ακύρωση της απόφασής μας και την πειθαρχική δίωξη του Δημάρχου.
Οι ενέργειες αυτές που δεν γίνονται πρώτη φορά (έχουν προηγηθεί άλλες ανάλογες) επιβεβαιώνουν ότι οι Δήμοι έχουν προ πολλού χάσει τα όποια αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά είχαν.
Ο «Καλλικράτης», ο ελεγκτής νομιμότητας, το οικονομικό παρατηρητήριο και όλο το θεσμικό πλαίσιο εμποδίζουν και απαγορεύουν την όποια δημοτική Αρχή να ασκεί διαφορετική πολιτική, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η κάθε αστική κυβέρνηση επιβάλλει με όλα τα μέσα, οι Δήμοι να λειτουργούν χωρίς εμπόδια ως τοπική κρατική διοίκηση, να αποτελούν μηχανισμό του κράτους στην υπηρεσία της αντιλαϊκής πολιτικής. Να στηρίζουν τους μεγάλους επιχειρηματίες με τη στράτευσή τους στο στόχο της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας. Να αφήσουν πεδία όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, καθαριότητα κλπ στη ληστρική εκμετάλλευσή τους από ιδιώτες.
Γι’ αυτό έχουν θεσμοθετήσει και τον ασφυκτικό έλεγχο των αποφάσεων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.Αποτελεί χονδροειδές ψεύδος ότι αυτός ο έλεγχος σχετίζεται με τη νομιμότητα των αποφάσεών μας. Πρόκειται για έλεγχο σκοπιμότητας που εμποδίζει και απαγορεύει κάθε δυνατότητα έκφρασης άλλης πολιτικής.Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας θα στηρίξει το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, των ΙΔΑΧ, για μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
Θα αντιμετωπίσουμε μαζί με τους δημότες μας και τους δημοτικούς υπαλλήλους, τις όποιες απειλές και τυχόν «ποινές» επειδή δεν συμμορφωνόμαστε με τις αντιλαϊκές υποδείξεις της κυβέρνησης.
15.48 Στη δημοσιότητα δεσμεύτηκε οτι θα δώσει τα ονόματα των επιχειρηματιών που χρωστούν μεγάλα χρηματικά ποσά στο Δήμο Πατρέων ο Κώστας Πελετίδης.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο, υπογράμμισε οτι εντός της εβδομάδας οι υπηρεσίες του δήμου θα ολοκληρώσουν την καταγραφή των μεγαλοοφειλετών και όλων των στοιχείων. "Υπάρχουν ζητήματα νομικής φύσεως και γι αυτό θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στη διαχείρισή τους. Σε κάθε περίπτωση μόλις έχω στα χέρια μου όλα τα ακριβή στοιχεία θα τα δημοσιοποιήσω" τόνισε ο Δήμαρχος Πατρέων
Πρόκειται για οφειλές που έχουν να κάνουν με δημοτικά τέλη, λογαριασμούς νερού στην ΔΕΥΑΠ και ενοίκια, με τα χρωστούμενα να αυξάνονται συνεχώς αντί να μειώνονται.
15. 10 Το φλέγον θέμα της λειτουργίας του ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας απασχολεί τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας που ξεκινά αυτή την ώρα.
Σύμφωνα με την εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Χρήστου Κορδά, που παρουσίασε από χθες το thebest.gr η πρόταση αφορά επί της ουσίας την παράταση λειτουργίας του ΧΥΤΑ για τρία χρόνια.
Την ίδια ώρα οι κάτοικοι της περιοχής γύρω από την Ξερόλακκα βρίσκονται επί ποδός.
Η δημοτική αρχή προτείνει τη μεταφορά απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Φλόκα στη Δυτική Αχαΐα και τη δημιουργία εκεί νέου κυττάρου και μέχρι να γίνει αυτό, διοτι το υπάρχον δεν αντέχει τα απορρίμματα της Πάτρας παραμένουν στην Ξερόλακκα προχωρώντας σε βελτιώσεις.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ