Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Εξάρθρωση σπείρας που νομιμοποιούσε αλλοδαπούς με εικονικούς γάμους


Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν οκτώ άτομα και συγκεκριμένα έναν Έλληνα, τέσσερις Ελληνίδες, δύο υπηκόους Νιγηρίας και μια Νιγηριανή, η οποία, σύμφωνα με την Αστυνομία, ήταν η αρχηγός της σπείρας.

Στην εξάρθρωση πολυμελούς σπείρας που «νομιμοποιούσε» αλλοδαπούς, με τη μέθοδο σύναψης εικονικών γάμων και εικονικών αναγνωρίσεων παιδιών εκτός γάμου, προέβη η αστυνομία στην Αμαλιάδα.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν οκτώ άτομα και συγκεκριμένα έναν Έλληνα, τέσσερις Ελληνίδες, δύο υπηκόους Νιγηρίας και μια Νιγηριανή, η οποία, σύμφωνα με την Αστυνομία, ήταν η αρχηγός της σπείρας.
Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται ακόμη ένας Έλληνας και τρεις υπήκοοι Νιγηρίας, Σενεγάλης και Αφγανιστάν, τα στοιχεία των οποίων γνωρίζει η Αστυνομία.
Σύμφωνα με την Αστυνομία τα μέλη της σπείρας είχαν τελέσει στην Αμαλιάδα, το τελευταίο εξάμηνο, πέντε εικονικές αναγνωρίσεις παιδιών και δύο εικονικούς γάμους.
Ο τρόπος δράσης
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών, η Νιγηριανή που φέρεται ως ο εγκέφαλος της οργάνωσης,  σε συνεργασία με τους δύο συλληφθέντες ομοεθνείς της, ερχόταν σε επαφή με αλλοδαπούς που επιθυμούσαν να αποκτήσουν τίτλους νόμιμης παραμονής στην Ελλάδα.
Από την πλευρά τους οι Έλληνες μέλη της σπείρας φρόντιζαν να βρίσκουν μονογονεϊκές οικογένειες ή άγαμες γυναίκες και εκμεταλλευόμενοι την οικονομική τους κατάσταση, τις έπειθαν να τελούν εικονικούς γάμους ή να αναγνωρίζουν ως πατέρα του παιδιού τους μη νόμιμο αλλοδαπό, έναντι της χρηματικής αμοιβής που έφθανε τα 500 ευρώ.
Οι υπόλοιπες τρεις συλληφθείσες, ηλικίας 31,22 και 20 ετών τελούσαν σύμφωνα με την Αστυνομία εικονικούς γάμους και εικονικές αναγνωρίσεις παιδιών εκτός γάμου, με αλλοδαπούς υπηκόους.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τις κατά περίπτωση, κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών, απάτης και υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ