Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Η λαθρανασκαφή αποκάλυψε παράνομο οπλισμό

Πάτρα: Η λαθρανασκαφή αποκάλυψε παράνομο οπλισμό

Ο 44χρονος ιδιοκτήτης του οικοπέδου εντοπίστηκε στο σπίτι του στην περιοχή των Βραχναίικων, όπου οι αστυνομικοί βρήκαν ένα μικρό οπλοστάσιο

Τράπηκαν σε φυγή οι τρεις «κυνηγοί» θησαυρών που έκαναν λαθρανασκαφή στο οικόπεδο του ενός στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου στην Πάτρα αναζητώντας κρυμμένες λίρες, όταν διαπίστωσαν ότι πλησίαζαν άνδρες της Αστυνομίας που είχαν ειδοποιηθεί από περίοικους.




Όμως, ο 44χρονος ιδιοκτήτης του οικοπέδου εντοπίστηκε στο σπίτι του στην περιοχή των Βραχναίικων, όπου οι αστυνομικοί βρήκαν ένα μικρό οπλοστάσιο από 18 κυνηγετικά μαχαίρια και στιλέτα, οκτώ φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου και έναν γεμιστήρα, τα οποία κατείχε παράνομα και τον συνέλαβαν. 


Ο 44χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών που του άσκησε δίωξη για παράνομη οπλοκατοχή και παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων, ενώ οι άνδρες της Ασφάλειας σχημάτισαν ανάλογη δικογραφία σε βάρος ενός 56χρονου και ενός 53χρονου που συμμετείχαν στην παράνομη ανασκαφή. Μάλιστα, κατασχέθηκε το σκαπτικό μηχάνημα του 56χρονου, με το οποίο έσκαψαν ένα λάκκο διαμέτρου έξι μέτρων τον οποίο στη συνέχεια επιχωμάτωσαν. 

Ήδη ζητήθηκε αυτοψία από την ΣΤ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, για να διαπιστωθεί αν στο χώρο υπάρχουν αρχαιότητες. Αξιοσημείωτο είναι ότι και οι τρεις επίδοξοι «Ιντιάνα Τζόουνς» είχαν κατηγορηθεί ξανά πριν από μια εβδομάδα για άλλη λαθρανασκαφή που έκαναν, αλλά δεν είχαν συλληφθεί λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ