Type Here to Get Search Results !

Καταλήψεις σχολείων σε Ρέθυμνο, Πάτρα, Γιάννενα και Τρίπολη


Σε καταλήψεις σε σχολεία του Ρεθύμνου έχουν προχωρήσει από το πρωί, μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το εκπαιδευτικό σύστημα, τα κτιριακά προβλήματα, τις υποδομές στη σχολική κοινότητα, το Νέο Λύκειο και τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Στους δρόμους του Ρεθύμνου βγήκαν μαθητές αλλά και γονείς, προκειμένου η φωνή τους να ακουστεί όπως δήλωσαν στο ΑΠΕ- ΜΠΕ και να δοθούν οι λύσεις σε προβλήματα που χρονίζουν και δυσχεραίνουν την εκπαιδευτική διαδικασία.

Σε συλλαλητήριο, το μεσημέρι, μπροστά από το δημαρχείο Ρεθύμνου οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μίλησαν ενάντια στο σχολείο που αφήνει αμόρφωτα τα παιδιά, όπως χαρακτηριστικά τόνισαν, ενώ τέθηκε το ζήτημα των μαθητών που στεγάζονται ακόμα σε κοντέινερς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το επίπεδο διαβίωσης τους κατά τις σχολικές ώρες.

Η σημερινές κινητοποιήσεις αφορούν επίσης σε μεγάλο ποσοστό στο Νέο Λύκειο, τη τράπεζα θεμάτων και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γονείς των μαθητών στο να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις που σχετίζονται με τη μαθησιακή ενίσχυση των μαθητών μέσω φροντιστηρίων ή άλλων δομών.
Σύμφωνα με τους γονείς και τα μέλη των συλλόγων γονέων, όλα αυτά τα προβλήματα έχουν δημιουργήσει τεράστια πίεση στα παιδιά, ενώ επισημάνθηκε παράλληλα το μεγάλο ποσοστό μετεξεταστέων, όπου στο Ρέθυμνο ξεπέρασε το 35%.

Οι μαθητές δηλώνουν ότι θα παραμείνουν στις επάλξεις, ενώ δεν διαφωνούν με καμία προσπάθεια αναβάθμισης των σχολείων και του συστήματος της εκπαίδευσης.

Διαφωνούν όμως, όπως είπαν στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, με κινήσεις και αποφάσεις που δεν είναι μελετημένες και δημιουργούν προβλήματα, τόσο στους ίδιους, όσο και στις οικογένειες τους.

Οι μαθητές ζητούν επίσης να εξετασθεί το ζήτημα για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων τους οι οποίες, όπως λένε, σχεδόν δεν καλύπτονται από την επιχορήγηση της πολιτείας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ