Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Ηλικιωμένη λιποθύμησε όταν έμαθε πως δεν πρόλαβε το συσσίτιο


Του Γιάννη Γεωργόπουλου
Κατοχικές στιγμές εκτυλίσσονται καθημερινά σε γειτονιές της Πάτρας όπου η φτώχεια θερίζει λόγω της οικονομικής κρίσης.
Εικόνες όπου πολίτες απευθύνονται σε συλλόγους και ομίλους προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαί είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι στη ζωή της πόλης, ενώ σε άλλες περιπτώσεις θύματα της κρίσης είναι μικροί μαθητές  αλλά και τα πάλαι ποτέ περήφανα γηρατειά.
Στον απόηχο των όσων αποκαλύφθηκαν για το δράμα της 17χρονης και της οικογένειάς της, που νοσηλεύθηκε στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» με ασιτία, με την μητέρα της να εκλιπαρεί για ένα πιάτο φαί, πριν από τρία εικοσιτετράωρα ήρθε να προστεθεί το δράμα μίας ακόμα ηλικιωμένης γυναίκας, η οποία έφτασε εξαντλημένη στα συσσίτια που διοργανώνει η διοίκηση του ερασιτεχνικού συλλόγου Ολυμπιακός Πατρών, στην περιοχή των προσφυγικών, προκειμένου να ζητήσει φαγητό.
Όταν η γυναίκα πληροφορήθηκε πως τα τρόφιμα είχαν τελειώσει, λιποθύμησε, μη αντέχοντας στην ιδέα πως ούτε εκεί δεν μπορούσε να βρει λίγη τροφή.
Αμέσως ειδοποιήθηκαν επιχειρηματίες οι οποίοι ανέλαβαν την σίτισή της έως ότου βρεθεί λύση.
Θύματα οι μαθητές
Εικόνες ντροπής για μια ευνομούμενη πολιτεία εκτυλίσσονται σε πολλά σχολεία της Πάτρας όπου οι λιποθυμίες  είναι καθημερινό φαινόμενο.
Πριν από λίγες ημέρες μαθητής από την Οβρυά κατέρρευσε την ώρα της προσευχής και όπως διαπιστώθηκε αργότερα, το παιδί για μεγάλο χρονικό διάστημα υποσιτιζόταν, αφού και οι δυο γονείς του είναι άνεργοι.
Σοκ προκαλεί επίσης και το περιστατικό που εκτυλίχθητε σε νοσοκομείο της Πάτρας, όπου μαθητής τραυματίστηκε στον αυχένα και μεταφέρθηκε από την μητέρα του στο νοσοκομείο, όπου μεταξύ άλλων συστήθηκε η αγορά ειδικού κολάρου.
Η γυναίκα δήλωσε αδυναμία να το αγοράσει και παρακάλαγε  γιατρούς και νοσηλευτές να της δώσουν ένα από τα ορθοπεδικά κολάρα που έχει το νοσοκομείο, αφού όπως τους δήλωσε δεν είχε χρήματα ούτε για να επιστρέψει στο σπίτι της.
Τo δράμα των ηλικιωμένων
Το δικό του δράμα περνά ζευγάρι ηλικιωμένων, το οποίο το πρωί της περασμένης Τετάρτης είδε να εξαφανίζονται από τον τραπεζικό λογαριασμός του , στον οποίο κατατίθεται η πενιχρή σύνταξη των 600 ευρώ, τα 200 από τα 217 ευρώ που είχαν αφήσει για υπόλοιπο.
Τα χρήματα που είχαν φυλαχθεί για την αγορά φαρμάκων, καθώς ο ηλικιωμένος άντρας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, αφαιρέθηκαν από τον λογαριασμό, επειδή υπήρχε οφειλή προς την εφορία ύψους 1500 ευρώ .
Να σημειωθεί πως οι δυο ηλικιωμένοι καλούνται να ζήσουν έως το τέλος του μήνα που θα μπει η σύνταξή με 17 ευρώ!!!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ