Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Κοινωνικός αποκλεισμός λόγω φτώχειας στα σχολεία


Του Γιάννη Γεωργόπουλου
Εικόνες που παραπέμπουν σε κοινωνικό αποκλεισμό , οι οποίες είναι παράγωγο της ένδειας την οποία βιώνει ένα μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας λόγω κρίσης, καταγράφονται καθημερινά σε σχολεία της περιοχής.
Το νέο σκηνικό εξαθλίωσης αποτυπώνεται καθημερινά στα προαύλια των σχολείων της Πάτρας , όπου ένα μεγάλο μέρος των μαθητών δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων υποχρεώνονται από τους καθηγητές τους - δικαιολογημένα -  να μην συμμετάσχουν στο μάθημα της Γυμναστικής.
Αιτία η αδυναμία των γονιών τους να διαθέσουν το χρηματικό ποσό το οποίο απαιτείται να καταβάλουν στους γιατρούς , για να τους υπογράψουν και στη συνέχεια να προσκομίσουν τα πιστοποιητικά υγείας , προκειμένου να συμμετάσχουν στο μάθημα της γυμναστικής.
Το πρόβλημα έχει πάρει απίστευτες διαστάσεις, οι οποίες έχουν και μορφή ιδιότυπου ρατσισμού, καθώς η εικόνα των μαθητών που μένουν εκτός γυμναστικής να κοιτάζουν τους συμμαθητές τους, δημιουργεί πολλά προβλήματα.
Σε πολλές περιπτώσεις, γονείς για να μην νοιώθουν τα παιδιά τους άσχημα, καταφεύγουν στα κοινωνικά ιατρεία που λειτουργούν στην περιοχή , ζητώντας από τους γιατρούς που προσφέρουν εκεί εθελοντική εργασία , να υπογράψουν τα σχετικά δελτία.
Το μέλος του Δ.Σ. στον ιατρικό σύλλογο της Πάτρας κ. Κωστακιώτης, αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της περιοχής και τον αποκλεισμό των μαθητών από το μάθημα της γυμναστικής, σε δηλώσεις του έκανε λόγο για τριτοκοσμικές καταστάσεις , ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει , πως η πολιτεία όφειλε να ρυθμίσει το θέμα δίνοντας εντολή για δωρεάν εξέταση των μαθητών και υπογραφή δελτίων από τις δομές που διαθέτει.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ