Type Here to Get Search Results !

Έλα να δουλέψεις, αλλά αν μείνεις έγκυος, παραιτείσαι!

Πάτρα: Έλα να δουλέψεις, αλλά αν μείνεις έγκυος, παραιτείσαι!
Καταγγελίες που σοκάρουν έκαναν στην Πάτρα η πρόεδρος των Εμποροϋπαλλήλων Γιώτα Παναγοπούλου και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Βασίλης Παπασημακόπουλος.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα patrastimes.gr, η κυρία Παναγοπούλου αποκάλυψε ότι στην Πάτρα υπάρχουν εργοδότες, οι οποίοι με την πρόσληψη φέρονται να υποχρεώνουν εργαζόμενες να υπογράψουν χαρτί στο οποίο δεσμεύονται πως εάν μείνουν έγκυες  θα αποχωρήσουν οικειοθελώς και δε θα προβάλουν καμία απαίτηση!
Σε άλλες περιπτώσεις, εργοδότες φέρονται να ζήτησαν από προς πρόσληψη γυναίκες να υπογράψουν πως δεν θα αρραβωνιαστούν και πως εάν το πράξουν θα αποχωρήσουν από την εργασία μόνες τους.
Ο κ. Παπασημακόπουλος πρόσθεσε επίσης ότι σε παράρτημα ευρωπαϊκής αλυσίδας ο προϊστάμενος φέρεται να ζήτησε από γυναίκες υπαλλήλους όταν έχουν έμμηνη ρήση να παίρνουν άδεια άνευ αποδοχών γιατί πέφτει η απόδοσή τους.
Κορυφή του παγόβουνου είναι αυτό που καταγράφηκε την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία τα καταστήματα ήταν ανοιχτά, με γυναίκα υπάλληλο να θηλάζει το παιδί της, το οποίο είχε μεταφέρει εκεί συγγενικό της πρόσωπο, πίσω από κουρτίνα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ