Type Here to Get Search Results !

Πάτρα:"Απελευθερώνουμε το Παράρτημα σαν κέντρο αγώνα" λέει η Συνέλευση Αλληλεγγύης

Πάτρα:"Απελευθερώνουμε το Παράρτημα σαν κέντρο αγώνα" λέει η Συνέλευση Αλληλεγγύης - Νέα συγκέντρωση και πορεία σήμερα- ΦΩΤΟ Ανακατάληψη χθες του Παραρτήματος - Κόντρα Νταβλούρου - Δήμου

07.40 Σε ανακοίνωση που υπογράφει η Συνέλευση αλληλεγγύης από το Παράρτημα αναφέρεται ότι το Παράρτημα είναι και πάλι ανοιχτό, «σαν κέντρο αγώνα, αντιπληροφόρησης, οργάνωσης και δράσης» ενώ εκφράζεται η στήριξη στον Νίκο Ρωμανό και άλλους απεργούς πείνας. Σήμερα μάλιστα στις 12 όπως ανακοινώνεται θα γίνει πορεία , στις 6 μ.μ. θα ξεκινήσει μηχανοκίνητη πορεία, ενώ στις 8.30 μ.μ. θα γίνει συνέλευση. Το ραντεβού μάλιστα ανανεώνεται για τις 6 Δεκεμβρίου, ημέρα δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Η ανακοίνωση
ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΝΟΙΧΤΟ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ
Σήμερα, 4/12 απελευθερώσαμε τον ιστορικό χώρο του Παραρτήματος που είχε σφραγιστεί τα ξημερώματα της 5ης Αυγούστου του 2013 μαζί με τις καταλήψεις Μαραγκοπούλειο και στέκι ΤΕΙ στην πόλη της Πάτρας. Τότε η κρατική ατζέντα είχε στο στόχαστρο τις καταλήψεις, ως ένα από τα στοιχεία που πρέπει να εξαλειφθούν μαζί με τους κουκουλοφόρους, τους μετανάστες, τους άστεγους από τα όμορφα και λαμπερά κέντρα των πόλεων. Πόλεων που για τον ακροδεξιό συρφετό που κυβερνά τη χώρα είχαν «καταληφθεί».
Μετά λοιπόν από ενάμιση χρόνο, μετά από τις καταλήψεις, μετά τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, μετά από τόσους και τόσους ακόμη ανθρώπους που ζουν στην εξαθλίωση, τη φτώχεια και τη μιζέρια κράτος και κεφάλαιο συνεχίζουν την επίθεσή τους, ακόμη πιο έντονα, προσφέροντας απλόχερα ως μοναδική προοπτική το θάνατο. Στην τωρινή λοιπόν φάση, το νέο περιβάλλον περιλαμβάνει λευκά κελιά, ειδικές συνθήκες κράτησης, νόμο και τάξη στα πανεπιστήμια, λυσσαλέα επίθεση στους πολιτικούς κρατούμενους.
Μέσα σε αυτήν την κατάσταση, στις 10 Νοέμβρη ο αναρχικός Νίκος Ρωμανός ξεκίνησε απεργία πείνας (και μπαίνει πλέον στην 26η μέρα) διεκδικώντας μερικές ανάσες ελευθερίας από την ισοπεδωτική συνθήκη του εγκλεισμού, μέσω εκπαιδευτικών αδειών για φοίτηση στο ΤΕΙ Αθήνας, όπου και πέρασε μετά από πανελλήνιες εξετάσεις που του είχαν επιτρέψει να δώσει από τις φυλακές. Και τις οποίες εκπαιδευτικές άδειες μόλις χτες ανακοίνωσε το δικαστικό συμβούλιο ότι του απαγορεύει.
Από την πρώτη στιγμή έχουμε σταθεί πλάι στο σύντροφο και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε μέχρι το τέλος. Μαζί του και σε αλληλεγγύη έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας ο αναρχικοί Γιάννης Μιχαηλίδης (από 17/11), Ανδρέας - Δημήτρης Μπουρζούκος (από 1/12) και Δημήτρης Πολίτης (από 1/12).
Απελευθερώνουμε το Παράρτημα λοιπόν σαν κέντρο αγώνα, αντιπληροφόρησης, οργάνωσης και δράσης. Για να κλιμακώσουμε τη δράση μας. Για τον αγώνα του Νίκου Ρωμανού, έναν αγώνα που έρχεται μετά από τόσους προηγούμενους και προεικονίζει και όσους θα έρθουν. Έναν αγώνα για αξιοπρέπεια και ζωή. Γιατί απέναντι στο γενικευμένο θάνατο, θα προτάξουμε τη ζωή. Απέναντι στον θανατηφόρο καπιταλισμό θα προτάξουμε την καταστροφή του και τη δημιουργία ενός άλλου, ελεύθερου κόσμου. Στην ολομέτωπη σύγκρουση που το κράτος και το κεφάλαιο εξαπολύουν να διαλέξουμε θέση πλάι σε όσους αγωνίζονται και δεν σκύβουν το κεφάλι.
Όλες και όλοι στις δράσεις αλληλεγγύης για το σύντροφό μας από το ανοιχτό Παράρτημα, για τη δημιουργία ενός μαχητικού κέντρου αγώνα. ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΙΣ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/12 - ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
12.00 και μετά ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ
18.00 ΠΟΔΗΛΑΤΟΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΠΟΡΕΙΑ
20:30 ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ μετά την πορεία
Συνέλευση αλληλεγγύης από το Παράρτημα
23:55 Κόντρα μεταξύ του βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ Θανάση Νταβλούρου και της δημοτικής Αρχής προέκυψε με αφορμή την ανακατάληψη του Παραρτήματος από νεαρού που έσκαψαν με αξίνες τον τοίχο του Κτιρίου. Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Νταβλούρος επιρρίπτει ευθύνες στο Δήμο.
Ωστόσο απαντώντας ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Ανδρέας Αντωνόπουλος διερωτήθηκε «από πότε η Αστυνομία ζητάει άδεια από το Δήμο ή άλλον φορέα για να επέμβει όταν χρειάζεται».
«Δεν πήραν την άδειά μας όταν συνέλαβαν τους φτωχούς συμπολίτες μας που μάζευαν τις ελιές που ανήκαν στο Δήμο. Ήξερε η Αστυνομία τι γινόταν στο Παράρτημα, κι εμείς από την πλευρά μας δεν τους είπαμε να μην παρέμβουν. Η δική μας ευθύνη πλέον εξαντλείται στο να φτιάξουμε τις ζημιές που προκλήθηκαν.
Δεν έχει ΜΑΤ ο Δήμος για να βγάλει έξω τους νεαρούς, δεν έχουμε εμείς ευθύνη για μέτρα αστυνόμευσης», προσθέτει ο κ. Αντωνόπουλος.
20:10 Επέστρεψαν στο Παράρτημα οι συμμετέχοντες στην πορεία. Νεαροί βρίσκονται μέσα στο χώρο του κτιρίου αφού πραγματοποίησαν ανακατάληψη σπάζοντας τον τοίχο με αξίνες. 
19.40 Κλειστή με κόκκινη κορδέλα είναι η Ερμού στο ύψος της Κανακάρη, προφανώς για να μην προχωρήσουν οι διαδηλωτές στην αστυνομική διεύθυνση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ