Type Here to Get Search Results !

Οικογενειάρχες πωλούν τα σκουπίδια μας για να ζήσουν! Πόσα βγάζουν από παλιούς θερμοσίφωνες και ανεμιστήρες

Πάτρα: Οικογενειάρχες πωλούν τα σκουπίδια μας για να ζήσουν! Πόσα βγάζουν από παλιούς θερμοσίφωνες και ανεμιστήρες  Ολοήμερο τρέξιμο για 5 ευρώ…

Μπορεί η εντύπωση που επικρατεί να θέλει τους ανθρώπους που μαζεύουν ανακυκλώσιμα υλικά (κυρίως μέταλλα) από τα σκουπίδια να είναι αλλοδαποί ή Ρομά που το κάνουν κατ’ επάγγελμα εδώ και χρόνια, όμως η αλήθεια απέχει λιγάκι από αυτή την εκδοχή. Στην Πάτρα υπάρχουν και συμπολίτες που σέρνουν το καροτσάκι τους(συνήθως από σούπερ μάρκετ), αξημέρωτα, για να βρουν ότι άχρηστο πετάμε οι υπόλοιποι με στόχο, στο τέλος της ημέρας, να το έχουν γεμίσει.
Μέχρι πρότινος μπορεί να είχαν τη δουλειά τους, να έβρισκαν τον τρόπο να τα «βολεύουν», η κρίση όμως τους έφερε στο μηδέν και αυτός είναι ο μόνος, ίσως, τρόπος που τους επέμεινε για να βγάλουν τα προς το ζην.Συναντήσαμε έναν από αυτούς πριν λίγες μέρες στην Αγίου Ανδρέου.
Κατάκοπος αλλά ικανοποιημένος που επιτέλους είχε καταφέρει να «φουλάρει» το καρότσι του, ο κ. Βαγγέλης, κατευθυνόταν προς τη μάντρα που παραδίδει τη «λεία» του.
Παλιοί ανεμιστήρες, θερμοσίφωνες, παιδικά καροτσάκι, μεταλλικές λαμαρίνες και ότι άλλο μπορεί να βάλει ο νους σας είναι ότι κατάφερε να συλλέξει.
Πόσα περιμένεις να κερδίσεις απ’ όλα αυτά, τον ρωτήσαμε; Η απάντηση μάλλον μας αιφνιδίασε. Κόπος τουλάχιστον 3-4 ημερών για μόλις 5 ευρώ!
Τόσα αναμένει να κερδίσει και μετά κατευθείαν στο σούπερ-μάρκετ για να αγοράσει (ο Θεός ξέρει τι να πρωτοπάρει με 5 ευρώ) για ν’ αγοράσει τρόφιμα.
Ένας κακομαθημένος οδηγός (ο γράφων) είχε αφήσει το Ι.Χ. του παράνομα παρκαρισμένο μπροστά του, έτσι ο αγαπητός συμπολίτης υποχρεώθηκε να περιμένει αρκετή ώρα μέχρι να περάσουν όλα τα οχήματα που ακολουθούσαν μέχρι να ξεκινήσει και πάλι, βλέπετε τα πεζοδρόμια της Πάτρας δε βολεύουν ούτε τους ρακοσυλλέκτες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ