Type Here to Get Search Results !

«ΑΝΘΕΙ» ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

«Ανθεί» το εμπόριο αδέσποτων ζώων στην Πάτρα
Ζει και βασιλεύει το παράνομο εμπόριο αδέσποτων ζώων στην Πάτρα σύμφωνα με καταγγελίες φιλόζωων. Σε αγορές του εξωτερικού φαίνεται ότι καταλήγουν τα άτυχα ζώα.
Όπως αναφέρουν οι καταγγελίες μέχρι πρότινος η παράνομη δραστηριότητα έβρισκε ιδανική διέξοδο μέσω του αεροδρομίου του Αράξου, αφού με πτήσεις charter τα αδέσποτα έφθαναν σε Γερμανία και Αγγλία, προκειμένου να πουληθούν αδρά.
Πριν από μερικούς μήνες, αποκαλύφθηκαν από την εφημερίδα «Κόσμος» πολλές πτυχές της κομπίνας που φαίνεται να έχουν στήσει ορισμένοι φορώντας το προσωπείο του ζωόφιλου. Πίσω όμως από τη φαινομενική ζωοφιλία τους κρύβεται η επιθυμία της κονόμας, αφού λέγεται πως τα κέρδη ανέρχονται σε… δεκάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως!
Όπως όμως καταγγέλλεται, οι επιτήδειοι φαίνεται πως κατάφερναν – άγνωστο πώς και με ποιους σαν συνεργούς – να εξασφαλίσουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα. «Έδιωχναν παράνομα ζώα έχοντας όμως όλα τα χαρτιά. Διαβατήρια ζώων, δικαιολογητικά συνοδών φιλόζωων, υπεύθυνες δηλώσεις περί μη πώλησης ενώ όμως τα ίδια αυτά ζώα ήταν σε ιστοσελίδα προς πώληση», αναφέρει μία από τους καταγγέλλοντες.
400 ευρώ το κεφάλι
Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες που μάλιστα γίνονται και σε σχετική ομάδα που έχει δημιουργηθεί στο facebook και αριθμεί χιλιάδες μέλη, τα ανυπεράσπιστα ζώα συλλέγονται από δρόμους ως αδέσποτα και οι επιτήδειοι ακολουθούν δύο δρόμους κέρδους: Ο πρώτος είναι του ανεβάσουν κάποια φωτογραφία του ταλαιπωρημένου αδέσποτου στο διαδίκτυο, ζητώντας χρήματα για τη φροντίδα του. Χρήματα τα οποία καταλήγουν όμως στις δικές τους τσέπες. Ο δεύτερος δρόμος, είναι να πουλήσουν τα ζώα στο εξωτερικό, κυρίως σε Αγγλία και Γερμανία.
Προωθούνται ως πειραματόζωα
Σε πολλές περιπτώσεις τα συγκεκριμένα αδέσποτα καταλήγουν σαν… πειραματόζωα! Και αυτό γιατί σε Γερμανία και Μ. Βρετανία, είναι αλλεπάλληλες οι αποκαλύψεις για το πόσο διαδεδομένη είναι η χρήση αδέσποτων σκύλων και γάτων ως πειραματόζωα. Μάλιστα σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, μόνο στη Γερμανία υπολογίζεται ότι 3 εκατομμύρια ζώα πεθαίνουν με αυτή τη διαδικασία…


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/527670/anthei-to-emporio-adespoton-zoon-stin-patra#ixzz3KclXsGIv

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. http://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%83%CF%80%CE%B5%CE%AF%CF%81%CE%B1-%CE%AD%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%BD%CE%B5-%CE%B1%CE%B4%CE%AD%CF%83%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%BA%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CF%87%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B7%CE%B8%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CF%89%CF%82-%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%84%CF%8C%CE%B6%CF%89%CE%B1#.VMOssJxEIjQ.facebook

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ