Type Here to Get Search Results !

Η αγορά φοράει τα γιορτινά της εν μέσω διαφωνιών και εντάσεων

Πάτρα: Ανοικτά αύριο τα καταστήματα του ιστορικού κέντρου - Η αγορά φοράει τα γιορτινά της εν μέσω διαφωνιών και εντάσεων Από τις 11.00  το πρωί έως τις 20.00 το απόγευμα

Εν μέσω διαμάχης  μεταξύ του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου της Πάτρας και του Συλλόγου Εμπόρων Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου Πάτρας γίνεται το άνοιγμα  των καταστημάτων αύριο  Κυριακή. 
Όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών το εορταστικό ωράριο ξεκινά από την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου και δεν προβλέπει τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου.
Ωστόσο ο Σύλλογος Εμπόρων Ιστορικού Κέντρου Πάτρας ανακοινώνει ότι στις 14 Δεκεμβρίου τα καταστήματα του ιστορικού κέντρου της Πάτρας θα είναι ανοικτά και καλούν τους καταναλωτές να τα επισκεφθούν.
Αναφέρει συγκεκριμένα: "Την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου τα καταστήματα του ιστορικού κέντρου της Πάτρας θα είναι ανοιχτά και πανέτοιμα να υποδεχθούν τους καταναλωτές της πόλης και της ευρύτερης περιφέρειας.
Στα πλαίσια του νόμου τα καταστήματα μπορούν να είναι ανοιχτά από τις 11.00  το πρωί έως τις 20.00 το απόγευμα.
Υπενθυμίζουμε πως κάθε κατάστημα μπορεί να διαμορφώσει μόνο του το ωράριο που επιθυμεί πάντα όμως στο παραπάνω πλαίσιο που ορίζει ο νόμος.
Το κάθε κατάστημα μέσα στο προ αναφερόμενο πλαίσιο ωραρίου, έχει το δικαίωμα αυτόνομα να διαμορφώσει το ωράριο του ανάλογα με τις ανάγκες η δυνατότητες που έχει το κάθε ένα, βεβαίως, χωρίς να παραβιάζεται η έναρξη και η λήξει του νόμιμου ωραρίου.Σας θυμίζουμε ότι δεν είναι υποχρεωμένα τα καταστήματα να ακολουθήσουν τα ωράρια των συλλόγων.
Κλείνοντας, προσκαλούμε τους καταναλωτές από την ευρύτερη περιφέρεια να επισκεφτούν την Πάτρα για να κάνουν τις Χριστουγεννιάτικες αγορές τους  στην μητροπολιτική αγορά των Πατρών".
ΔΙΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΗΛΩΝ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν και αυτή την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου οι Εμποροϋπάλληλοι της Πάτρας με αφορμή το άνοιγμα των καταστημάτων. Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί στη συμβολή της Μαιζώνος με την Αγίου Νικολάου.
Οι εμποροϋπάλληλοι στο κάλεσμα προς τους συναδέλφους τους και τους καταναλωτές τονίζουν:
Η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας δεν είναι υπόθεση μόνο των Εμποροϋπαλλήλων της Πάτρας αλλά όλων των εργαζομένων.
Σήμερα εμείς οι εργαζόμενοι στον Ιδιωτικό τομέα
Αύριο όλοι εσείς στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ
Τώρα είναι η ώρα να δώσουμε τη μάχη όλοι μαζί και να ανατρέψουμε την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.
Σε όλο αυτό τον κυκεώνα των προβλημάτων και αδιέξοδο που μας έχουν φέρει οι πολιτικές των συγκυβερνήσεων και της Τρόικας, μόνο μια Κυριακήέχει μείνει να βρεθούμε σαν οικογένεια, να δούμε και να συνφάγουμε με τα παιδιά μας και τους γονείς μας και τους παππούδες μας.
Μια Κυριακή για ξεκούραση και προσωπικό χρόνο
Μια Κυριακή για τα θρησκευτικά μας καθήκοντα
Τώρα είναι η ώρα για αγώνα να μην καταργήσουν την Κυριακή Αργία.  Αύριο θα είναι αργά……..
Σήμερα όλοι γνωρίζουν ότι η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας είναι μια ακόμα ύπουλη και διεστραμμένη προσπάθεια, εκείνων που επιβουλεύονται τις αρχές και τις αξίες της πλειοψηφίας του λαού, με στόχο να φθείρουν τα πρότυπα και τις αξίες της ελληνικής κοινωνίας.  Τα προσχήματα των δήθεν αγαθών προθέσεων για δήθεν δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ενίσχυσης των επιχειρήσεων και λοιπών “ηχηρών παρόμοιων” δεν πείθουν κανέναν.
Επιτέλους οι πολιτικοί μας αλλά και άλλοι θεσμικοί φορείς, ας σταματήσουν την υποκρισία, ας αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην επιτρέψουν στη δολιότητα να καταφέρει ένα ακόμα ρήγμα στο κύτταρο της Ελληνικής κοινωνίας, την οικογένεια.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, ιδιωτικού και δημόσιου, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τους καταναλωτές, τους φορείς της πόλης μας, την Εκκλησία, τους πολιτικούς και βουλευτές της πόλης μας, το Δήμο, την Περιφέρεια να πάρουν θέση και να αγωνιστούν στο πλευρό μας ώστε να μην καταργηθεί η Κυριακή Αργία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ