Type Here to Get Search Results !

Η "βασίλισσα του Ιονίου" που έχει στοιχειώσει στο παλαιό λιμάνι

Πάτρα: Η "βασίλισσα του Ιονίου" που έχει στοιχειώσει στο παλαιό λιμάνι (pics)To πλοίο παραμένει δεμένο πάνω από τρια χρόνια στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου
Σε συνεχείς επαφές είναι ο ΟΛΠΑ με το υπουργείο Ναυτιλίας για τη απομάκρυνση του Ionian Queen από τον μόλο του Αγίου Νικολάου και από το παλιό λιμάνι της Πάτρας.
Σύμφωνα με τους ιθύνοντες του Οργανισμού τα έγγραφα που έχουν σταλεί στο υπουργείο Ναυτιλίας ζητώντας την παρέμβαση του για την απομάκρυνση του πλοίου είναι δεκάδες όλο αυτό το διάστημα που το πλοίο είναι αραγμένο στην προβλήτα της Αγίου Νικολάου,καλύπτοντας όλη την δεξιά πλευρά του μόλου.
Έχουν περάσει τρία χρόνια από τότε που το τεράστιο αυτό πλοίο έριξε άγκυρα στο παλιό λιμάνι της Πάτρας και έχει μετατραπεί σε ένα πλοίο φάντασμα για την πόλη. Πλέον με την υγρασία να έχει σχεδόν διαβρώσει στο σκαρί του, τίθενται σοβαρά ζητήματα ασφάλειας και θα πρέπει για ακόμα μία φορά να ελεγχτούν τα ύφαλα του από ειδικούς δύτες, κάτι που στο παρελθόν έχει γίνει δύο φορές με πρωτοβουλία του ΟΛΠΑ.
Το όλο θέμα όμως δεν έχει να κάνει μόνο με την ασφάλεια, αλλά και με το οικονομικό. Ο ΟΛΠΑ διεκδικεί την αποζημίωση του από την πλοιοκτήτρια εταιρία, με τους λογαριασμούς να αυξάνονται και να φουσκώνουν όσο το πλοίο παραμένει στο λιμάνι. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι που έχουν προχωρήσει σε κατάσχεση του πλοίου ζητούν τα χρήματα τους, την στιγμή που ο ένας πλειστηριασμός διαδέχεται τον άλλον, χωρίς να υπάρχει κανένα αποτέλεσμα και το πρόβλημα να διαιωνίζεται.
Από τους ανθρώπους του ΟΛΠΑ αναζητείται μία νομική φόρμουλα που θα μπορέσει να υπερβεί τον ναυτικό δίκαιο που λέει ότι όταν σε ένα πλοίο γίνει κατάσχεση αυτό είναι υποχρεωμένο να μείνει αγκυροβολημένο στο λιμάνι όπου βρίσκεται μέχρι να αποφασιστεί η τύχη του. Στο μεταξύ τα παράπονα των πολιτών της Πάτρας που αρέσκονται να πηγαίνουν στον μόλο της Αγίου Νικολάου και να κάνουν βόλτες σε ένα από τα πιο γραφικά και ομορφότερα μέρη της παραλιακής ζώνης της πόλης ολοένα και μεγαλώνουν.
Το πλοίο καλύπτει όλη την δεξιά πλευρά του μόλου και οι συζητήσεις για το πώς θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από τους φορείς δίνουν και παίρνουν. Συζητήσεις όμως που από την στιγμή που δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη απόφαση από τα δικαστήρια για την τύχη του πλοίου είναι μάλλον του «αέρα».
Αυτό που προέχει είναι να φύγει το πλοίο – φάντασμα από το σημείο που έχει στοιχειώσει στο παλαιό λιμάνι της Πάτρας…

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ