Type Here to Get Search Results !

Απλήρωτοι οι 16 εργαζόμενοι των κοινωνικών δομών


Σε καταγγελία και κινητοποιήσεις προχωρά το Συνδικάτο εργαζομένων των ΟΤΑ Αχαίας, σχετικά με τη μη καταβολή των μισθοδοσιών στους 16 εργαζόμενους των κοινωνικών δομών της Πάτρας, που επί ένα τρίμηνο και περισσότερο, παραμένουν απλήρωτοι, με ευθύνη του επιτρόπου του Ελεκτικού Συνεδρίου, που δεν υπογράφει τα εντάλματα.
Στην καταγγελία του το Συνδικάτο, τονίζει:
"Ο κίνδυνος να ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΟΥΝ οι κοινωνικές δομές του Δήμου Πατρέων είναι άμεσος μετά την απόφαση του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου να μην υπογράψει τα εντάλματα πληρωμής  για 16 εργαζόμενους, που εργάζονται με διάφορες συμβάσεις τα τελευταία χρόνια και παραμένουν απλήρωτοι τρείς και παραπάνω μήνες.
Ο Επίτροπος του Εκλεκτικού Συνεδρίου εφαρμόζοντας κατά γράμμα  την πολιτική κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης,  θέλει να απολυθούν οι συμβασιούχοι αυτοί εργαζόμενοι του Δήμου Πατρέων, που δουλεύουν σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, σε ΚΔΑΠ ΜΕΑ, ΚΑΠΗ κλπ με διάφορες ειδικότητες, αδιαφορώντας για  την τύχη των οικογενειών, των παιδιών, των ατόμων με ειδικές ανάγκες που φιλοξενούνται στις συγκεκριμένες κοινωνικές δομές.
Αυτή είναι η  βάρβαρη πολιτική  των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων που επιβάλει η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση, που κουρελιάζει τα δικαιώματα των εργαζομένων, των λαϊκών οικογενειών και των παιδιών της, που απαγορεύει τις προσλήψεις σε μόνιμο προσωπικό, που μειώνει τις κοινωνικές δαπάνες και τις όποιες προνοιακές παροχές υπάρχουν, για  να «εξοικονομεί» χρήματα και να τα «σπρώχνει» με κάθε τρόπο –κίνητρα και επιδοτήσεις- στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές και το Συνδικάτο των ΟΤΑ Νομού Αχαΐας θεωρούμε προκλητική την απόφαση του Επιτρόπου, που ξεπερνώντας τον ουσιαστικό του ρόλο, κάνει κατάχρηση αρμοδιότητας και προχωρά από έλεγχο νομιμότητας που από τον νόμο οφείλει να κάνει σε έλεγχο σκοπιμότητας, με προκλητικά μάλιστα επιχειρήματα.  
Συγκεκριμένα αυθαιρετεί και χαρακτηρίζει περιττούς αυτούς τους εργαζόμενους, γιατί θεωρεί ότι τα καθήκοντά τους καλύπτονται από το υπόλοιπο προσωπικό!!!. Θεωρεί δε ότι οι ανάγκες, που καλύπτουν δεν είναι ούτε επείγουσες, ούτε επιτακτικές!!! Και όλα αυτά όταν είναι γνωστό σε όλους ότι δεν υπάρχουν μάγειροι στους Παιδικούς Σταθμούς, βρεφοκόμοι για τα παιδιά, φυσιοθεραπευτές για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και όλα τα χρόνια, όπως και τώρα οι θέσεις αυτές καλύπτονται  με έκτακτους συμβασιούχους εργαζόμενους.
Ας μας πει ο Επίτροπος και η κυβέρνηση: Από πότε δεν αποτελεί «επείγουσα και επιτακτική ανάγκη» να υπάρχουν  βρεφοκόμοι για τα βρέφη και μάγειρας στους παιδικούς σταθμούς; Από πότε δεν πρέπει να πληρώνονται δεδουλευμένα των εργαζομένων και μάλιστα τη στιγμή που όπως και οι ίδιοι αναγνωρίζουν τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες ;
Είναι πλέον φανερό σε όλους ότι η τακτική αυτή συνιστά διατεταγμένη υπηρεσία όλων όσων θέλουν να χτυπήσουν τις δημόσιες και δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες, όλων όσων θέλουν να «στραγγαλίσουν» σε πόρους και προσωπικό τις δημοτικές αρχές, που αγωνίζονται μαζί με τους εργαζόμενους και το λαό για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.
Γι’ αυτό προχωράμε σε κινητοποιήσεις με διάφορες μορφές πάλης και καλούμε και τα σωματεία των υπαλλήλων του Δήμου να πάρουν θέση, να βγάλουν  αποφάσεις στήριξης του αγώνα μας.                 
   ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΤΟΥ ΕΛΕΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16-1-15, ΩΡΑ 10 π.μ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ