Type Here to Get Search Results !

Στην Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας- Τι θα πει, η σχέση του με την Αχαΐα, οι στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ

Στην Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας- Τι θα πει, η σχέση του με την Αχαΐα, οι στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ Ομιλία στις 7 το απόγευμα στον ΤΟΦΑΛΟ
 
Στο Κλειστό Γυμναστήριο της Πάτρας «ΤΟΦΑΛΟΣ», οδηγούν στις 7 το απόγευμα οι δρόμοι των υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ, για την ομιλία τουΑλέξη Τσίπρα. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έρχεται στην Πάτρα, τέσσερις ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, και καθώς όλες οι προβλέψεις δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με άνεση θα βρεθεί στην πρώτη θέση την Κυριακή, ενώ υπό προϋποθέσεις που θέτει ο εκλογικός νόμος, ίσως κατακτήσει και την κοινοβουλευτική αυτοδυναμία.
Σε αυτό το στόχο θα επιμείνει και στην αποψινή του ομιλία, σύμφωνα μεπληροφορίες του thebest.gr, καλώντας πολίτες που δεν έχουν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ έως σήμερα, να το πράξουν την Κυριακή για να του δώσουν «μια καθαρή νίκη και μια καθαρή εντολή διαπραγμάτευσης με την τρόικα». Θα τονίσει ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με κόμματα του «μνημονιακού τόξου», είτε είναι παλιά (όπως ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.), είτε είναι νέα, εννοώντας το ΠΟΤΑΜΙ.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί το απόγευμα σε ένα οικείο περιβάλλον, καθώς την Πάτρα, την έχει συνδυάσει με την ξαφνική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ τον Μάιο του 2012. Ήταν και τότε η τελευταία Τετάρτη πριν τις εκλογές, όταν σχεδόν γέμισε η πλατεία Γεωργίου, κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ σε προεκλογική συγκέντρωση της Αριστεράς, στην Πάτρα.
Εκείνο το βράδυ, πολλά στελέχη του κόμματος, βλέποντας τη συγκέντρωση, άρχισαν να αισιοδοξούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, που έως τότε εκινείτο σε μονοψήφια ποσοστά κάτω του 5%, θα έκανε την έκπληξη και θα έφτανε σε διψήφιο εκλογικό ποσοστό.
Και αυτό ακριβώς συνέβη, στις 25 Μαΐου 2012, που ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε Αξιωματική Αντιπολίτευση. Στην Αχαΐα μάλιστα είχε αναδειχθεί πρώτο κόμμα με ποσοστό 21,82%, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη ΝΔ με 17,54% και τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 14,11%.
Έκτοτε, ο νομός θεωρείται κάστρο που άλλαξε χέρια. Από κάστρο του ΠΑΣΟΚ, έγινε κάστρο του ΣΥΡΙΖΑ. Στις εκλογές του Ιουνίου 2012, οΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε 32, 17%, η ΝΔ 25,66% και το ΠΑΣΟΚ 13,49%.
Ο εκλογικός στόχος αυτής της Κυριακής είναι το κόμμα του κ. Τσίπρα να φτάσει στο 40%, ώστε να διασφαλίσει από την πρώτη κατανομή τρεις  βουλευτές και να διεκδικεί και τέταρτο, στην δεύτερη κατανομή.
Υπάρχουν και δύο παραπολιτικά από τον Μάιο του 2012, τότε που ο Αλέξης Τσίπρας ερχόταν στην Πάτρα ως αρχηγός ενός κόμματος του 3% και ουσιαστικά έφευγε Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Το πρώτο αφορά τον τρόπο που ήρθε στην Πάτρα. Ήλθε από την Αθήνα με το προσωπικό του αυτοκίνητο, το οποίο στο δρόμο υπέστη βλάβη, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει σε μια  προγραμματισμένη συνάντηση που είχε με το thebest.gr και τον Φάνη Βγενόπουλο, για μια αποκλειστική συνέντευξη που μας παραχώρησε τότε. Πήγε και τον πήρε από το σημείο που είχε ξεμείνει, ο Κώστας Σπαρτινός και μόλις έφτασε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε χίλιες φορές συγγνώμη για την καθυστέρηση.
Το δεύτερο παραπολιτικό είναι το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τηνσύντροφό του Μπέτυ, μόλις είχε τελειώσει την ομιλία του στην Πάτρα, για να του ζητήσει να ψάξει να βρει γάλα για το παιδί, μόλις φτάσει στην Αθήνα.
Μέσα σε δυόμιση χρόνια, ο Αλέξης Τσίπρας, από το παλιό αυτοκίνητο που ξέμεινε στο δρόμο, οδηγεί με μεγάλη ταχύτητα το …τρένο προς την εξουσί

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ