Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Εύσημα για την φιλοξενία μαθητών και καθηγητών απο την Ευρώπη

Πάτρα: Εύσημα για την φιλοξενία μαθητών και καθηγητών απο την Ευρώπη Οι γονείς και καθηγητές του 4ου ΓΕΛ ευχαρίστησαν την Περιφέρεια για τη συνδρομή στην υλοποίηση του Comenius

Με μια ειδική τιμητική πλακέτα, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Φωτεινή Συριώτη-Κυπραίου και εκ μέρους της Διεύθυνσης του 4ου Γενικού Λυκείου Πατρών Γεώργιος Κουτρουμπής, ευχαρίστησαντον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα για τη συνδρομή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στη διοργάνωση της εβδομάδας του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius τον περασμένο Σεπτέμβριο, κατά την οποία φιλοξενήθηκαν στην Πάτρα καθηγητές και μαθητές από πέντε χώρες.
Όπως τονίστηκε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας, με την παρουσία και της Εκτελεστικής Γραμματέως της Π.Δ.Ε Διονυσίας Μαράτου, επρόκειτο για μία μεγάλη προσπάθεια που υλοποιήθηκε στην πόλη μας, στο πλαίσιο της πολυμερούς σύμπραξης αυτού του σημαντικού προγράμματος, κάτι το οποίο, όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι του Σχολείου, δε θα είχε γίνει δίχως τη σημαντική βοήθεια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
«Για εμάς, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, είναι σημαντικό να προωθούμε την εκπαίδευση, τη συνεργασία, τη μάθηση, γιατί από εκεί η νεολαία μας θα μπορέσει να κερδίσει τα εφόδια εκείνα που θα διαμορφώσουν καλύτερα το μέλλον της. Είναι αναγκαία η συνεργασία όλων των ευρωπαϊκών χωρών με κοινό στόχο τη βελτίωση της εκπαίδευσης και τη σωστή καθοδήγηση των νέων μας» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, δηλώνοντας πως πάντοτε η Περιφέρεια ήταν και είναι δίπλα σε τόσο σημαντικές προσπάθειες.
Να υπενθυμίσουμε πως η εβδομάδα Comenius υλοποιήθηκε από 22 έως 26 Σεπτεμβρίου 2014 και συμμετείχαν 22 καθηγητές και 23 μαθητές από 5 ευρωπαϊκές χώρες -και συγκεκριμένα τη Φινλανδία, την Ιταλία, την Τουρκία, την Πολωνία και τη Ρουμανία, καθώς και το 4ο Γενικό Λύκειο της Πάτρας, το οποίο συμμετέχει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Το πρόγραμμα έχει τίτλο «The book-Your best friend» (Το βιβλίο, ο καλύτερός σου φίλος).
Οι καθηγητές και οι μαθητές από την Ευρώπη που κατέφθασαν στην Πάτρα, εντάσσονται στη διαδικασία ανταλλαγής φιλοξενιών, που αποτελεί μία μόνο από τις πολλές διαστάσεις του πολυμερούς προγράμματος.
Κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά πολλοί μαθητές μας  αλλά και όλοι οι καθηγητές-μέλη της παιδαγωγικής ομάδας  του Comenius φιλοξενήθηκαν στις τρεις χώρες που προηγήθηκαν στη διοργάνωση, συγκεκριμένα τη Ρουμανία, τη Φινλανδία και την Τουρκία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ