Type Here to Get Search Results !

Τσίπουρο ή κρασί, βραστό και χιόνια στην... Πάτρα!

Η Πάτρα είναι συνδεδεμένη με το λιμάνι, όμως έχει ομορφιές λίγο πιο ψηλά... στα ορεινά, που απαιτούν περιέργεια και λαχτάρα από τον καθένα μας για να τις ανακαλύψουμε!

Δεν βγάζουμε κανά “λαγό” από το καπέλο μας…

Επισημαίνουμε την ομορφιά μιας πειορχής, όπως αυτής στα Σελλά στην Πάτρα που είναι σίγουρα από τα πιο ιδανικά μέρη για σύντομες εξορμήσεις τις καθημερινές αλλά και το Σαββατοκύριακο!

Νερά που αναβλύουν από το Παναχαικό όρος, χιονισμένα βουνά, αστείρευτα κρυστάλλινα νερά που τρέχουν από παντού, ησυχία για όποιον θέλει να ξεκουραστεί και να απολαύσει την φύση (αρκεί να ακολουθήσει έναν από τους παράδρομους του χωριού) και καλό φαγητό για όσους εκτιμούν το βραστό, το τσιπουράκι και τις σπιτικές συνταγές…

Τσίπουρο ή κρασί, βραστό και χιόνια στην... Πάτρα!

Πως θα πάτε;

Στο νομό Αχαΐας, στο Παναχαϊκό όρος. Αν και ημιορεινό ανήκει στο (πρώην) δήμο Ρίου.
Ακολουθήστε από το Ρίο την παλιά εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου μέχρι τον Άγιο Βασίλειο. Εκεί θα συναντήσετε φανάρια στα οποία θα πρέπει να στρίψετε ακολουθώντας την πινακίδα προς Σελλά. Στην συνέχεια αρχίζετε να ανεβαίνετε χωρίς να στρίψετε πουθενά. Θα περάσετε πρώτα τα Αργυρά και μετά από λίγο θα μπείτε στα Σελλά. Από τα φανάρια θα σας πάρει περίπου 20 λεπτά να φτάσετε.

Ο δρόμος από τα φανάρια του Αγίου Βασιλείου και πάνω είναι στενός και έχει αρκετές στροφές. Την κατάσταση επιδεινώνει η φανταστική θέα της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου που αρχίζει να ξεδιπλώνεται καθώς συνεχίζετε να ανεβαίνετε.
Τα μάτια σας στο δρόμο…

Τσίπουρο ή κρασί, βραστό και χιόνια στην... Πάτρα!

Τι να φάτε;

Τα Σελλά είναι πολύ γνωστά για τις ταβέρνες που διαθέτουν και πολλοί από την ευρύτερη περιοχή και κυρίως από την Πάτρα τα επισκέπτονται συχνά.

Ειδικά το χειμώνα η κίνηση στις ταβέρνες είναι αυξημένη και καλύτερα να μην ξεκινήσετε εάν δεν έχετε προηγουμένως κάνει κάποια κράτηση (κυρίως τα σαββατοκύριακα). Όσο τώρα για το φαγητό, δοκιμάστε νόστιμα ντόπια κρέατα αλλά και υπέροχες παραδοσιακές πίτες ή άγρια χόρτα.

Τσίπουρο ή κρασί, βραστό και χιόνια στην... Πάτρα!
To μέρος το πιάνει που και που χιόνι καλό θα είναι να ξέρετε πιο πριν τον καιρό (μην περιμέντε ακραίες καταστάσεις)! Το μόνο σίγουρο είναι το μέρος θα σας αρέσει όπως άλλωστε και στα παιδιά…

Για να περάσετε καλά, δεν χρειάζεται να “ξενιτευτείτε” σε άλλα μέρη και πόλεις μακριά! Πρέπει να εκτιμήσετε λίγο καλύτερα τον τόπο που ζείτε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ