Type Here to Get Search Results !

Χωρίς προβλήματα η εκλογική διαδικασία στην Πάτρα

Με βροχή αλλά και με σημάδια μαζικής προσέλευσης οι πρώτες εικόνες

Στις 7 το πρωί, οι άνοιξαν οι κάλπες στην Πάτρα και την ευρύτερη περιφέρεια και ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το πρωτοδικείο της Πάτρας στην εκλογική περιφέρεια της Αχαΐας δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα, καθώς εμφανίστηκαν όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και η πλειοψηφία των μελών στις εφορευτικές επιτροπές.

Κανονικά οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. Αν και σε αρκετά εκλογικά τμήματα λείπουν μέλη εφορευτικής επιτροπής, η διαδικασία διεξάγεται χωρίς προβλήματα. Στις 7 το πρωί έβρεχε, ωστόσο αρκετοί προτίμησαν να ασκήσουν το δικαίωμά τους νωρίς, σύμφωνα με το patrastimes.gr.

Στην Αχαΐα σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών οι ψηφοφόροι είναι 276.080 εκ των οποίων οι 134.736 άνδρες και οι 141.344 γυναίκες.

Συνολικά στη χώρα ψηφίζουν 9.808.760 ψηφοφόροι που θα κληθούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε 19.733 εκλογικά τμήματα εκ των οποίων τα 574 είναι τμήματα ετεροδημοτών.

Να σημειωθεί ότι ως ετεροδημότες, στον τόπο διαμονής τους θα ψηφίσουν μόνον όσοι είχαν υποβάλει τη σχετική αίτηση έως τις 31 Οκτωβρίου 2014.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν με την αστυνομική τους ταυτότητα ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριό τους (ακόμα και αν έχει λήξει εφόσον πρόκειται για ελληνικό διαβατήριο) ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών Ταμείων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ