Type Here to Get Search Results !

Κώστας Πελετίδης στους νέους: Στείλτε μήνυμα πως αρνιέστε την καταχνιά

20. 54: Χωρίς πυροτεχνήματα έγινε φέτος – για πρώτη φορά – η τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού. Στα αξιοσημείωτα της τελετής είναι ότι ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης έδωσε πολιτικό περιεχόμενο στο Καρναβάλι, απευθύνοντας αγωνιστικό κάλεσμα στους νεολαίους.
Αυτή την ώρα βρίσκονται στη σκηνή Πατρινοί καλλιτέχνες που διασκεδάζουν με καρναβαλικά τραγούδια τον κόσμο που έχει συγκεντρωθεί.
20.48: Με τους στίχους του Ιάκωβου Καμπανέλη, που μελοποιήθηκαν από τον Μίκη Θεοδωράκη, έκανε την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης.
«Η νεολαία αρνιέται να πνιγεί στην καταχνιά» είπε πριν λίγο ο δήμαρχος, παραπέμποντας στο γνωστό αγωνιστικό τραγούδι «Αρνιέμαι».
Ο Κώστας Πελετίδης κάλεσε τη νεολαία της πόλης που συμμετέχει στο καρναβάλι να στείλει παντού το μήνυμά της πως αρνιέται ένα μέλλον που εξαρτάται από τα κέρδη των μονοπωλίων και των πολυεθνικών.
Ο δήμαρχος Πατρέων τόνισε μεταξύ άλλως πως: «Εσείς οι νέοι δίνετε την απάντησή σας δεν κιοτεύετε, δεν το βάζετε κάτω, δείχνετε ότι η ζωή δεν κυλάει μέσα στη φτώχεια και τη μιζέρια.»
20.24: Ολοκληρώθηκαν οι παρουσιάσεις των χορευτικών από τις σχολές χορού. Σε λίγη ώρα αναμένεται στην πλατεία Γεωργίου το άβαφο άρμα του βασιλιά Καρνάβαλου, ώστε να ξεκινήσει το καρναβαλικό τελετουργικό για την έναρξη του Καρναβαλιού.




19.14: Ξεκίνησαν εδώ και λίγη ώρα οι εκδηλώσεις στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας για την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού. Οι μαθητές των Σχολών Χορού ήδη έχουν εντυπωσιάσει τους αρκετούς Πατρινούς που έχουν συγκεντρωθεί γύρω από το πατάρι.
Γιορτινό και άκρως καρναβαλικό είναι το κλίμα στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, αφού όλοι ετοιμάζονται για την αποψινή τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2015. Αυτή την ώρα οι πρόβες στο μεγάλο πατάρι που έχει στηθεί στην πλατεία, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς οι συμμετέχοντες θέλουν να είναι τα πάντα στην εντέλεια το βράδυ.
Οι απογευματινές εκδηλώσεις ξεκινούν στις 7 το απόγευμα όπου οι σχολές χορού της Πάτρας θα αφήσουν το δικό τους αποτύπωμα μεταδίδοντας τη φρέσκια και γεμάτη ζωντάνια αύρα τους στην Ημέρα Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2015.
Στις 19.30 οι καρναβαλιστές και μέλη της ποδηλατικής κοινότητας «Πιάνω τη Ζωή απ΄ το Τιμόνι» συναντώνται στην πλατεία Βουδ και με το Μουσικό Άρμα με τον τελάλη, θα κάνουν παρέλαση (πλ. Βουδ-πλ. Υψηλών Αλωνίων-Αθανασίου Διάκου-Γούναρη-Κορίνθου) με κατάληξη την πλατεία Γεωργίου.
Εκεί θα εμφανιστεί, ως είθισται, λευκό το άρμα του φετινού Καρνάβαλου. Ο βασιλιάς Καρνάβαλος φέτος είναι επηρεασμένος από την Ανατολή κι έχει οριεντάλ χαρακτηριστικά, έτσι όπως τον συνέλαβε ο κατασκευαστής του Νίκος Λιβάνης.
Στις 20.30 με τη δέουσα «καρναβαλική» επισημότητα ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Καρναβάλι Πάτρας» Νίκο Χρυσοβιτσάνο, στο πλαίσιο του τελετουργικού, θα κηρύξει την επίσημη έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2015. Θα ακολουθήσει στις 21.00 στην πλατεία Γεωργίου Α΄ συναυλία με τη συμμετοχή της μπάντας «Επί Σκηνής», αποτελούμενης από Πατρινούς τραγουδιστές και μουσικούς.
Την παρουσίαση της έναρξης θα κάνουν οι Τζίμης Πολίτης και Κατερίνα Τσουκαλά.
ΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ
Η φετινή τελετή έναρξης έχει διαφοροποιήσεις σε σχέση με τις προηγούμενες.
Φέτος δεν θα φιλοξενηθεί κάποιο γνωστό μουσικό σχήμα, αλλά Πατρινοί καλλιτέχνες και DJs, που θα αναλάβουν να διασκεδάσουν τον κόσμο.
Επίσης για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια η τελετή έναρξης δεν θα μεταδοθεί από κάποιο τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας, αλλά από τα περιφερειακά κανάλια.
Τέλος, μπορεί στη συνείδηση του μέσου καρναβαλιστή η έναρξη να ταυτίζεται με τη ρίψη βεγγαλικών, ωστόσο φέτος αυτά θα είναι λιγοστά. Οι ιθύνοντες έχουν υποσχεθεί ότι τα βεγγαλικά θα αντικατασταθούν με κάτι άλλο, χωρίς όμως να αποκαλύπτουν την έκπληξη. Όπως και να έχει σε λίγες ώρες θα μάθουμε.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ