Type Here to Get Search Results !

Ξεφούσκωσε και πουλήθηκε από μέσα το κίνημα των εμποροϋπαλλήλων «Ποτέ την Κυριακή»


Του Γιάννη Γεωργόπουλου
Η Πάτρα στην οποία φούντωσε το κίνημα εμποροϋπαλλήλων και εμπόρων ‘Ποτε την Κυριακή», έμελε  λίγους μήνες αργότερα να γίνει και η ταφόπλακα , κάθε προσπάθειας για αντίδραση στην απώλεια ενός ακόμα κεκτημένου για τους εργαζόμενους και παράλληλα με ευθύνη συνδικαλιστών , σωματείων αλλά και εργατικού κέντρου, παράδειγμα προς αποφυγή σε ότι αφορά τον συνδικαλισμό και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί.
Ουσιαστικά σήμερα τα μαγαζιά θα ανοίξουν χωρίς να υπάρχει η παραμικρή διαμαρτυρία, καθώς η ομοσπονδία των εμποροϋπαλλήλων δεν κήρυξε καν απεργία, ενώ σε επίπεδο συλλόγου εμποροϋπαλλήλων της Πάτρας, η διοίκηση «ξέχασε» όχι μόνο να κηρύξει απεργία αλλά και να καλέσει σε πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην Αγίου Νικολάου.
Η στάση όσων διαχωρίζονται τις τύχες του σωματείου και των εμποροϋπαλλήλων δεν είναι καθόλου τυχαία καθώς αποτελεί κοινό μυστικό ,πως στις τάξεις των εμποροϋπαλλήλων, υπάρχουν πρόσωπα τα οποία αφενός διαπλέκονται με την εργοδοσία  καθώς έχουν συναλλαγές μαζί της, αλλά και μερίδα συνδικαλιστών κάνουν επιλεκτικές κινητοποιήσεις και σε σημεία που τους υποδεικνύουν έμποροι, στη λογική μακριά από το κατάστημά μου να είναι και ας γίνει ότι θέλει.
Να σημειωθεί πως στο patrastimes.gr έχουν αναφερθεί περιπτώσεις που έμποροι στήριξαν σε εκλογές για την ανάδειξη διοίκησης συνδικαλιστές,  στέλνοντας υπαλλήλους τους να τους ψηφίσουν, με αντάλλαγμα στις συγκεντρώσεις και πορείες, να μην γίνεται τίποτα μπροστά από τις επιχειρήσεις τους που είναι σε κομβικά σημεία της πόλης.
Σε άλλη περίπτωση, πρωτοκλασάτο μέλος της διοίκησης των εμποροϋπαλλήλων, φέρεται να απασχολείται χωρίς ένσημα – δηλαδή να ενισχύει τη μαύρη εργασία – όταν την ίδια ώρα υποτίθεται, πως έχει εκλεγεί προκειμένου να χτυπήσει και αυτό το φαινόμενο.
Ο Εμπορικός
Η αρχική ουσιαστική συμμετοχή με παρουσία τόσο της διοίκησης όσο και μελών του εμπορικού στις κινητοποιήσεις, άρχισε σταδιακά να γίνεται απλή εκπροσώπηση από το προεδρείο και στη συνέχεια αποστολή ενός και μόνο αντιπροσώπου από την διοίκηση, για να καταλήξει να γίνει απλή ανακοίνωση στήριξης του ‘Ποτέ την Κυριακή’.
Τα «μεγαλεία» του Ε.Κ.Π.
Μέσα σε αυτό το σκηνικό το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας το μόνο που έκανε και κάνει είναι να τρίβει τα χέρια του, καθώς ακόμα και όταν οι κινητοποιήσεις ήταν στο «φόρτε» τους , η παρουσία του ήταν από τυπική έως ανύπαρκτη,  ενώ το θέμα του ‘ποτέ την Κυριακή’ δεν θέλησε – περιέργως πως – να γίνει και δική του υπόθεση.
Οι κακές γλώσσες λένε, πως η εξήγηση είναι απλή και λογική, καθώς δεν μπορείς να περιμένεις από κάποιους οι οποίοι είναι ταυτισμένοι και γενόσημα του εργοδοτικού συνδικαλισμού να πάρουν επάνω τους μια υπόθεση, η οποία πάει κόντρα στα συμφέροντα των εργοδοτών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ