Type Here to Get Search Results !

Ήρωες της διπλανής πόρτας σώζουν ζωές σε κάθε γωνιά του πλανήτη - Συγκλονιστική εξομολόγησ

Από την επιχείρηση στην Αϊτη το 2010

Από το 1978 που δημιουργήθηκε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης μέχρι σήμερα, οι εκατοντάδες εθελοντές της άφησαν την άκρη την βόλεψή τους στον καναπέ και αντί να παρακολουθούν ως απλοί (τηλε)θεατές μεγάλα και μικρά συμβάντα όπου κινδύνεψαν συνάθρωποί μας, αποφάσισαν να πάρουν μέρος στην προσπάθεια σωτηρίας τους. Οι μεγάλες στιγμές της συμμετοχής τους, όπου πραγματικά έγραψαν ιστορία, αμέτρητες.
Μιλώντας με τα μέλη του παραρτήματος Αχαΐας της ΕΟΔ, Ανδρέα Γιαννακόπουλο και Ανδρέα Ανδριανόπουλο μας απαρίθμησαν μερικές από αυτές.
Η πτώση του C130 στο όρος Όρθης το 1991, ο σεισμός του Αιγίου το 1995 (ο οποίος αποτέλεσε και την αφορμή για τη δημιουργία του Παραρτήματος Αχαΐας), η πτώση του αεροσκάφους Γιάκοβλεφ το 1997, η Ρικομέξ το 1999, ο καταστροφικός σεισμός της Τουρκίας το 1999, η φωτιά στο Σούπερ Φαστ στην Πάτρα το 1999, ο σεισμός της Λευκάδας το 2003, η πλημμύρα στο Διακονιάρη το 2001, οι σεισμοί Μαρόκου και Αλγερίας το 2003, το φονικό τσουνάμι στην Ινδονησία, η συντριβή του αεροπλάνου της Ήλιος το 2005, οι φωτιές της Ηλείας το 2007, ο σεισμός της Ανδραβίδας του 2008 και τόσα, μα τόσα, άλλα μεγάλα και μικρότερα περιστατικά.

Ινδονησία σχολείο για τα παιδιά

Ινδονησια

Μαρόκο
Σήμερα το Παράρτημα της Αχαΐας αριθμεί 50 ενεργά μέλη, κατά διαστήματα όμως, και όταν οι περιστάσεις το απαιτούν, όπως π.χ. στις φωτιές τις Ηλείας, παλιότερα μέλη ενεργοποιούνται για να βοηθήσουν στις δράσεις της Ομάδας. Όσο και αν, σε αρκετές περιπτώσεις, οι ενέργειες των εθελοντών είναι ηρωικές, όπως μας εξηγούν οι Πατρινοί διασώστες, δεν χρειάζεται να είσαι ήρωας για να συμμετάσχεις στην Ομάδα.
Αρκεί να έχεις διάθεση προσφοράς και συμμετοχής. Η βασική προϋπόθεση για την ένταξη, όποιου το επιθυμεί, στην ΕΟΔ είναι η επιτυχής παρακολούθηση του Σχολείου βασικής εκπαίδευσης που φέτος ξεκινά στις 21 Ιανουαρίου.
Ο κάθε πολίτης είναι χρήσιμος άσχετα από το προφίλ του και την σωματική του ικανότητα, άλλωστε υπάρχουν τόσοι τομείς που μπορεί να συμβάλει κανείς που σίγουρα κάτι θα τον τραβήξει.
Η Ελληνικό Ομάδα Διάσωσης χωρίζεται σε πέντε τομείς: Τμήμα ορεινής διάσωσης, υγρού στοιχείου, αντιμετώπισης καταστροφών, έρευνας τεχνολογίας και πρώτων βοηθειών. Τα μέλη εξειδικεύονται σε έναν από αυτούς τους τομείς και έχουν τη δυνατότητα κατά τη ζωή τους στην ομάδα να σταδιοδρομήσουν σε άλλα τρία στάδια.
Η ΕΟΔ λειτουργεί σε καθαρά εθελοντική βάση και τα έξοδά της κατά βάση καλύπτονται από δωρεές και χορηγίες πολιτών (όποιος ενδιαφέρεται να βοηθήσει να επικοινωνήσει στο τηλέφωνο 2610 520202). Όσον αφορά στα μέλη της, τα έξοδά τους για τις αποστολές στο εξωτερικό καλύπτονται πλήρως από την ΕΟΔ ενώ για τα συμβάντα του εσωτερικού γίνεται προσπάθεια για την κάλυψη των εξόδων τα οποία για υλικά, μεταφορικά κ.α. είναι εξαιρετικά μεγάλα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ