Type Here to Get Search Results !

"Η Ευρώπη μπορεί, η ΕΕ όχι" - Σφοδρή επίθεση Κουτσούμπα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από την Πάτρα στην ομιλία του στο κλειστό γήπεδο της ΕΑΠ ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο ΓΓ του ΚΚΕ (προηγήθηκε χαιρετισμός του υποψήφιου Επικρατείας του ΚΚΕ Κώστα Πετρόπουλο,) τόνισε συγκεκριμένα:
«Η ΝΔ απειλεί ότι η πορεία της χώρας θα ανακοπεί αν η ίδια δεν υπογράψει τη «συμφωνία της επόμενης μέρας» και ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει εντολή για σκληρή διαπραγμάτευση. Τις συμφωνίες της ΝΔ τις γνώρισε, τις έζησε στο πετσί του ο λαός πληρώνοντας ξανά ακριβά το μάρμαρο.  Συμφωνία όμως θα υπογράψει και ο ΣΥΡΙΖΑ και ας αφήσει τα σάπια περί σκληρής διαπραγμάτευσης». 

Στη συνέχεια ανέφερε μεταξύ άλλων: "Το ΚΚΕ θέλει να αλλάξει την Ευρώπη, αλλά αυτό προϋποθέτει να απαλλαγούμε από την ΕΕ, να σπάσουμε τα δεσμά της ΕΕ. Κι αυτό θα το κάνει ένας λαός αποφασισμένος να πάρει την εξουσία, να κάνει εκείνος κουμάντο στην οικονομία και την κοινωνία.

Αυτό εννοεί ο κ. Τσίπρας; Όχι βέβαια. Και αυτός, όπως και η ΝΔ, θεωρεί την ΕΕ μονόδρομο.  Η ΝΔ με το φόβο της απομόνωσης, ο ΣΥΡΙΖΑ με το εμπόριο ελπίδας, ότι η ΕΕ μπορεί να αλλάξει πρόσωπο μπορεί να γίνει φιλεργατική, φιλολαϊκή.

Πάτρα: "Η Ευρώπη μπορεί, η ΕΕ όχι" - Σφοδρή επίθεση Κουτσούμπα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ (pics+video) Πάτρα: "Η Ευρώπη μπορεί, η ΕΕ όχι" - Σφοδρή επίθεση Κουτσούμπα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ (pics+video) Πάτρα: "Η Ευρώπη μπορεί, η ΕΕ όχι" - Σφοδρή επίθεση Κουτσούμπα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ (pics+video)
Αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για αλλαγή είναι ότι ακριβώς λέει και ένα τμήμα του μεγάλου κεφαλαίου στην Ευρώπη:  Χαλάρωση της περιοριστικής πολιτικής, άντε να αγοράσει ο Ντράγκι μερικά ομόλογα, να πιέσουμε λίγο τη Γερμανία κλπ. 

Αυτό όμως, δεν είναι αλλαγή υπέρ των λαών. Γιατί όλοι αυτοί την ίδια στιγμή λένε τήρηση των δεσμεύσεων, νέα μέτρα, συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, δηλαδή των βαθιών αλλαγών που έχει ανάγκη το κεφάλαιο για να εκμεταλλεύεται διπλά και τριπλά την εργατική δύναμη προκειμένου να ανακάμψει η κερδοφορία του. 

Η Ευρώπη μπορεί να αλλάξει, λέμε εμείς, η ΕΕ δε μπορεί".  Να σημειωθεί ότι στη συγκέντρωση το παρόν είναι και ο Δήμαρχος Πατρών Κώστας Πελετίδης. 
(Οι φωτογραφίες είναι του Γιάννη Σαρηγιάννη και του patrasevents.gr).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ