Type Here to Get Search Results !

Στερνό αντίο με τα τραγούδια "το μαγκαλάκι" και η "γυφτοπούλα" στον μεγάλο ρεμπέτη Μπάμπη Γκολέ

Πάτρα: Στερνό αντίο  με τα τραγούδια "το μαγκαλάκι" και η "γυφτοπούλα" στον  μεγάλο ρεμπέτη Μπάμπη Γκολέ- ΦΩΤΟ- BINTEO  Ήταν όλοι εκεί
 
Σε κλίμα θλίψης αλλά και αρχοντιάς, όπως αρμόζει σε έναν μεγάλο ρεμπέτη, συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες, αλλά και πολλοί άνθρωποι που τον γνώρισαν και τον αγάπησαν μέσα από τα τραγούδια του, αποχαιρέτησαν στην Παναγία Αλεξιώτισσα τον αγαπημένο τους Μπάμπη Γκολέ που έφυγε στα 68 του χρόνια μετά από μάχη με τον καρκίνο.
Παρόντες για το τελευταίο αντίο, οι βουλευτές Βασίλης Χατζηλάμπρου, Νίκος Τσούκαλης, Νίκος Καραθανασόπουλος, ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, η δημοτική σύμβουλος Βίβιαν Σαμούρη, οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Τάκης Γκίκας, Γιώργος Σιγαλός, ο ρεμπέτης Γιώργος Ξηντάρης και πολλοί πολλοί άλλοι. 
Έξω από το ναό, μια ορχήστρα με μπουζούκια και ούτι, τα αγαπημένα του μουσικά όργανα που τα υπηρέτησε πιστά, τον περίμενε για να τον συνοδέψει στην τελευταία του κατοικία με το τραγούδι "το μαγκαλάκι" που ο ίδιος είχε ζητήσει και το "γυφτοπούλα στο χαμάμ".
Ο τελευταίος αποχαιρετισμός έγινε με ό,τι αγάπησε περισσότερο ο Γκολές: με την μουσική.
Ο Μπάμπης Γκολές "έφυγε" απο τη ζωή σε ηλικία 68 ετών ήταν ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους της αναβίωσης του ρεμπέτικου, που αποτέλεσε συνδετικό κρίκο μεταξύ του παλιού κλασικού ρεμπέτικου και του μεταγενέστερου λαϊκού τραγουδιού.
Ηταν αυτοδίδακτος μουσικός και ξεκίνησε να παίζει κιθάρα και ούτι από την ηλικία των 8 ετών, ενώ από την ηλικία των 12 και μπουζούκι.
Είχε βαθιά γνώση του ρεπερτορίου των δίσκων των 78 στροφών και επανέφερε πολλά ξεχασμένα τραγούδια από ένα ευρύτερο φάσμα που περιείχε, εκτός από τα διάφορα είδη του ρεμπέτικου, την καντάδα και το δημοτικό τραγούδι, τα οποία είχαν ηχογραφηθεί σε λιγοστούς τέτοιους δίσκους και είχαν χαθεί με το πέρασμα των χρόνων.
Το 1964 έκανε την πρώτη επαγγελματική του εμφάνιση σε καφενείο στην συνοικία του Ταραμπούρα στην Πάτρα.Στις αρχές τις δεκαετίας του 1980 συνυπήρξε με το συγκρότημα "Τα παιδιά από την Πάτρα" στα πρώτα βήματα τους στον χώρο της μουσικής, στο νυχτερινό κέντρο «Χάραμα» των αδελφών Οικονόμου που βρισκόταν στην περιοχή της Οβρυάς. Τραγική σύμπτωση: ο Μπάμπης έφυγε από τη ζωή λίγες μέρες μετά το θάνατο του Aλέκου Οικονόμου εκ των δημιουργών του Χαράματος.
Το 1982 κυκλοφόρησε η πρώτη δισκογραφική του δουλειά, με την ονομασία "Τσάρκα στα παλιά".
Η δεξιοτεχνία του στο μπουζούκι και η μοναδική του εκφραστική απόδοση πλούτισαν την μουσική του πορεία με 25 δίσκους. Είχε ηχογραφήσει συνολικά περίπου 300 παλιά και νέα τραγούδια.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ