Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Με λαμπρότητα o εορτασμός των Θεοφανείων – Αγιασμός των Υδάτων στο Λιμάνι


Και φέτος, όπως και κάθε χρονιά η Πάτρα τιμά την ημέρα των Θεοφανείων με το επίκεντρο του εορτασμού να είναι ο Μητροπολιτικός Ναός της Ευαγγελιστρίας στην οδό Μαιζώνος.
Σήμερα το πρωί θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κατά την οποία θα ιερουργήσει και θα κηρύξει τον θείο λόγο ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.
Θα ακολουθήσει ο Μεγάλος Αγιασμός και αμέσως μετά θα σχηματιστεί πομπή που θα κατευθυνθεί στο λιμάνι, όπου θα γίνει η τελετή του αγιασμού των υδάτων και της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού.
Πολλοί είναι αυτοί που παρά το τσουχτερό κρύο που επικρατεί στην περιοχή μας, αναμένεται να τηρήσουν το έθιμο και να βουτήξουν στα νερά για να πιάσουν τον Σταυρό.
Στον Μεγάλο Αγιασμό και την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού θα παρευρεθούν ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης και οι αντιδήμαρχοι, αλλά και οι αντιπεριφερειάρχες Γρηγόρης Αλεξόπουλος και Γιώργος Αγγελόπουλος, καθώς και οι λοιπές πολιτικές και στρατιωτικές αρχές. Στον ναό του Αγίου Ανδρέου θα ιερουργήσει ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος θα τελέσει τον Μεγάλο Αγιασμό.
Στον Παντοκράτορα, μετά τη Θεία Λειτουργία και τον Μεγάλο Αγιασμό, που έχει ιδιαίτερο χρώμα, θα σχηματιστεί πομπή που θα κατευθυνθεί στη Δεξαμενή της πόλεως στο Κάστρο, όπου και θα γίνει η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού για να αγιαστούν τα ύδατα της Πάτρας. Τη δημοτική αρχή θα εκπροσωπήσει η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη - Θεοδωρακοπούλου.
- See more at: http://www.patrastimes.gr/arthro.php?id=81042#sthash.WC5XFZwm.dpuf

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ