Type Here to Get Search Results !

Η πολιτιστική ατζέντα του σαββατοκύριακου 21 και 22 Μαρτίου 2015 στην Πάτρα

Πλούσιο είναι το «μενού» των πολιτιστικών εκδηλώσεων που έχει στη διάθεση του το Πατρινό κοινό αυτό το σαββατοκύριακο 21 και 22 Μαρτίου 2015. Το thebest.gr όπως κάθε εβδομάδα, παραθέτει για σας τις σημαντικότερες από τις εκδηλώσεις και event που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στην Πάτρα.
Ξεκινώντας με θέατρο, θα αναφέρουμε την μουσικοποιητική παράσταση «Κωνσταντίνος Καρυωτάκης: οι εντυπώσεις ενός πνιγομένου» που έχει ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον των θεατών.
Το έργο έκανε πρεμιέρα την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015 στις 21.30 στο θέατρο act στις σκάλες Γεροκωστοπούλου όπου και συνεχίζεται το σαββατοκύριακο 21 και 22 Μαρτίου 2015. Τον Κώστα Καρυωτάκη υποδύεται ο Πατρινός ηθοποιός και μουσικός Δημήτρης Τζαβάρας ενώ την Μαρία Πολυδούρη η Πατρινή ηθοποιός Ελένη Καλαντζοπούλου.
Ο μουσικός και πιανίστας Γιώργος Δίπλας που έχει μελοποιήσει 14 ποιήματα του Καρυωτάκη, παίζει ζωντανά στην παράσταση πιάνο ενώ τα τραγούδια ερμηνεύει η εξαιρετική Πατρινή καλλιτέχνιδα Δώρα Πετρίδη. Το μουσικό περιβάλλον της παράστασης επεξεργάστηκε ο Διονύσης Μπάστας, την επιμέλεια των κοστουμιών ανέλαβε η Μαρία Βασσιλάκη και τον σχεδιασμό της αφίσας έκανε ο Δημήτρης Γιαννακούλιας.
Το βίντεο επιμελήθηκαν ο Τηλέμαχος Τσαρδάκας που έχει και την σκηνοθετική ευθύνη της παράστασης (είναι και καλλιτεχνικός υπεύθυνος στο act) και ο Περικλής Παπανδρεόπουλος. Η παράσταση λόγω της καλλιτεχνικής της και εμπορικής επιτυχίας είναι πιθανόν να συνεχιστεί και την ερχόμενη εβδομάδα στο Act.
Η παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας «Η Γιαννούλα» με την Ανδριάνα Χαλκίδη στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων ολοκληρώνεται αυτό το σαββατοκύριακο. Το κείμενο είναι του Κωνσταντίνου Μάγνη και η σκηνοθεσία των Παναγιώτη Φαφούτη και Μίλτου Νίκα. Οι τελευταίες παραστάσεις θα δοθούν το Σάββατο 21/3/2015 στις 21.15 και την Κυριακή 22/3στις 20.00. Παίζουν οι Ονίκ Κετσογιάν, Βασίλης Κόκκαλης, Κατερίνα Κολλυροπούλου, Κατερίνα Λειβαδά, Μίλτος Νίκας, Γιάννης Πετρούτσος, Ηρακλής Τζαβέλας και η Ανδριάνα Χαλκίδη.
Στο Λιθογραφείον στην Μαιζώνος 172 και Τριών Ναυάρχων παρουσιάζεται το αριστουργηματικό έργο του Τένεσι Ουίλιαμς «Γυάλινος Κόσμος» σε σκηνοθεσία της Μαίρης Σιδηρά. Η πρώτη παράσταση δόθηκε το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 στις 21.30. Παραστάσεις Τετάρτη με Κυριακή έως και τις 28/3/2015.
Παίζουν η Μαρία Καλλιαμβάκου, ο Σπύρος Κανελλάκης, η Μελίνα Κουτσοχέρα και ο Ευάγγελος Μιχάλης.
Μετά το «Αλίμονο στους Νέους», η ομάδα «Ελεύθερο θέατρο» επέλεξε να ανεβάσει τo αθάνατο, δημοφιλές και πάντα έργο των Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου «Υπάρχει και Φιλότιμο». Οι παραστάσεις ξεκίνησαν στις 12 Μαρτίου και θα διαρκέσουν έως τις 5 Απριλίου 2015 στη σκηνή του «Αντίμετρου» στην οδό Φαβιέρου 5 και Αγίου Διονυσίου. Η παράσταση παίζεται Πέμπτη με Κυριακή στις 21.30. Η σκηνοθεσία είναι του Μίλτου Σπυρόπουλου και παίζουν οι Μιχάλης Σμυρλής, Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος, Σάρρα Γαλάνη, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Σάκης Κλήρης, Έρση Χαλιανδρού, Ρένα Πάλμου, Κωνσταντίνα Καραγιάννη, Νίκος Διαμάντης, Αναστασία Μπαλάση, Μίλτος Σπυρόπουλος, Λεωνίδας Τροΐζος, Όλγα Σταυρουλοπούλου.
Στο Act στις σκάλες Γεροκωστοπούλου, το Σάββατο στις 18.00 παίζεται η παιδική παράσταση «Tο κορίτσι που ζήτησε μια βελόνα, μια απλή βελόνα» σε θεατρική διασκευή- σκηνοθεσία του Δημήτρη Σιούντα. Η εικαστική σύνθεση-κούκλες-φιγούρες είναι της Κωνσταντίνας Αντωνιάδου και η μουσική του Π. Σιούντα που τη ζωντανεύει μαζί με τον Θάνο Νικόπουλο.
Στο Act τις Δευτέρες όλο τον Μάρτιο παίζεται στις 21.15 «Το κοντραμπάσο» του Πατρίκ Ζισκίντ σε μετάφραση της Μαρίας Αγγελίδου, απόδοση-σκηνοθεσία Μαρίας Καλλιαμβάκου ενώ ερμηνεύει ο Πατρινός ηθοποιός Δημήτρης Τζαβάρας.
Ακόμα συνεχίζεται η έκθεση του Τάκη Βαρελά με γενικό τίτλο "Μετ’ άλλων ανθρώπων έργο ΙΙ", ο οποίος χαρακτηρίζεται ως ένας εκφραστής της τέχνης που εμπνέεται από την κοινωνική πραγματικότητα και αποτυπώνει την αλήθεια του κόσμο. Η έκθεση φιλοξενείται στην Δημοτική Πινακοθήκη της Πάτρας στην οδό Μαιζώνος και Φιλοποίμενος και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 28 Μαρτίου 2015.
Το Σάββατο στις 19.30 στην Δημοτική Βιβλιοθήκη, στο πλαίσιο της έκθεσης θα γίνει μία πολιτιστική βραδιά – συζήτηση με τον εικαστικό και συγγραφέα Ανδρέα Μαράτο με αφορμή το βιβλίο του «Ουτοπία κρυμμένη στο σώμα της πόλης – Ο Μουσικός κόσμος του Μίκη Θεοδωράκη και η εποχή του».
Στο Πάνθεον στην οδό Κανακάρη και Γούναρη την Κυριακή 22/3/2015 θα παρουσιαστεί η παιδική παράσταση Σταχτοπούτα» από την καλλιτεχνική εταιρία «Προσκήνιο» και την παιδική σκηνή Ροντίδη στις 11.30 το πρωί και 6 το απόγευμα. Η σκηνοθεσία – διασκευή και οι στίχοι είναι του Γιώργου Ροντίδη, η σκηνογραφία του Βάσου Καδίτη, η μουσική του Άκη Γεροντάκη, οι χορογραφίες της Κατερίνας Αντωνιάδου, τα κοστούμια και το make up artist της Ελένης Δημοπούλου.
Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Χρήστος Παπαμηνάς, Γιώργος Ζακάπας, Σωτηρία Σακαλάκη, Αγγελική Περγαμινού, Στέργιος Μαδέρης, Θοδωρής Γεωργίτσης, Αλεξάνδρα Τσολακίδου, Δέσποινα Τσαχουρίδου.
Στην γκαλερί “Παλίσσανδρος” στο κάτω μέρος της οδού Ερμού παρουσιάζει τις εξαιρετικές γκράφιτι δημιουργίες του ο έμπειρος street artist Γιώργος Παπαγεωργίου, ο οποίος αν και είναι γεννημένος στην Αθήνα και έχει μεγαλώσει στα Τρίκαλα, ζει στην πόλη της Πάτρας την τελευταία τετραετία. αγκόσμια Ημέρα Ποίησης η 21η Μαρτίου και την Πάτρα επέλεξε για να γιορτάσει, αυτή τη μέρα, η Εταιρεία Συγγραφέων.
Το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015, στις 8 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης θα ακουστούν ποιήματα γνωστών Πατρινών ποιητών αλλά και μελών της Εταιρείας Συγγραφέων. Στην εκδήλωση θα λάβει μέρος η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Βάγιας Ζεππάτου και με ερμηνεύτρια την Δάφνη Ζουρνατζή.
Η εκδήλωση όπου ο λογοτέχνης Διονύσης Καρατζάς θα μιλήσει για την ποίηση του χρόνου, πραγματοποιείται και επ’ ευκαιρία της έκδοσης του Ημερολογίου «Γέφυρες 2015», σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων, την εταιρεία Γέφυρα Α.Ε., τα μέλη της Εταιρείας Συγγραφέων που διαμένουν στην Πάτρα, τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Πάτρας και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Θοδωρή Αμπαζή.
Tέλος η γκαλερί Cube, στην οδό Μιαούλη, φιλοξενεί την καινούρια δουλειά της εικαστικής δημιουργού Αντωνίας Γρίβα με τίτλο “ Reflet d’âme / Αντανάκλαση της ψυχής ”. Διάρκεια της έκθεσης που ξεκίνησε στις 19 Μαρτίου έως τις 18 Απριλίου 2015.
*Να προσθέσουμε πως την Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών στις 21.00, θα εμφανιστεί live η σπουδαία ερμηνεύτρια Χάρις Αλεξίου μαζί με τους Nouveau Sextet.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ