Type Here to Get Search Results !

500 ανήλικα παιδιά πεινάνε στην Πάτρα


Του Γιάννη Γεωργόπουλου
Σοκάρουν τα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία  500 ανήλικα αγόρια και κορίτσια στην Πάτρα, τα οποία είναι παιδιά της διπλανής πόρτας βιώνουν την πείνα ως παράγωγο της ανεργίας και  της ανέχειας που πλήττουν τις οικογένειες τους.
Πρόκειται για ανήλικα παιδιά τα οποία πηγαίνουν  νηστικά καθημερινά στο σχολείο και το δράμα των οποίων τις περισσότερες φορές δεν γνωρίζει κανένας ή στην καλύτερη των περιπτώσεων γνωρίζουν πολύ λίγοι.
Μόνο μέσα σε διάστημα μικρότερο των δύο μηνών οι οικογένειες που έχουν ζητήσει βοήθεια από τον σύλλογο ‘Φωτεινό Αστέρι’ αυξήθηκαν κατά 40 , ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό αυτών που τείνουν χείρα βοήθειας  σε 280.
Η εκτίμηση ωστόσο των υπευθύνων του Συλλόγου είναι ,πως ο πραγματικός αριθμός των οικογενειών με ανήλικα παιδιά που ζουν σε καθεστώς απόλυτης φτώχειας σε επίπεδο Πάτρας, αγγίζει τις 800 με τον αριθμό των ανηλίκων που δεν έχουν να φάνε και υποσιτίζονται να φτάνει  και ίσως ξεπερνά τα 1600!!!
Η κατάσταση πλέον είναι εκτός ελέγχου, με τον αριθμό των οικογενειών που έχουν ανήλικα παιδιά και οι οποίες ζουν καθημερινά την πείνα να αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο . Την ίδια ώρα κανένας θεσμικός παράγοντας αλλά και κανένας από τους υπευθύνους των οργανώσεων και συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, δεν μπορεί να πει που θα σταματήσει αυτό το μαρτύριο για εκατοντάδες οικογένειες.
Η Οκτάχρονη που ζούσε με πατάτες
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην Πάτρα και την ευρύτερη αυτής περιοχή, είναι το περιστατικό με την οκτάχρονη ανήλικη μαθήτρια, η οποία πριν από λίγες ημέρες νοσηλεύτηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο παίδων της Πάτρας.
Όταν έλαβε εξιτήριο , η οδηγία των γιατρών ήταν το παιδί λόγω αδυναμίας να σιτίζεται καλά και να τρώει κρέας και άλλες τροφές που θα  την βοηθήσουν να αναρρώσει σύντομα . Η μητέρα έντρομη απευθύνθηκε στο σύλλογο «Φωτεινό Αστέρι» καθώς αδυνατούσε να τρέφει την οκτάχρονη όπως της είπαν οι γιατροί του Καραμανδανείου αφού το μόνο που διέθετε επί ημέρες λόγω οικονομικής αδυναμίας ήταν πατάτες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ