Type Here to Get Search Results !

Πενήντα πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας στην Πάτρα


Τσουνάμι πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα στην Πάτρα και την ευρύτερη αυτής περιφέρειας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους τόσο το τοπικό γραφείο της ΕΚΠΟΙΖΩ, όσο και το Σωματείο Ανασφάλιστων και Επισφαλώς Εργαζομένων μέσα σε ένα μήνα – δηλαδή σε τέσσερις συνεδριάσεις του αρμοδίου δικαστηρίου – έχει προγραμματιστεί να γίνουν πενήντα πλειστηριασμοί.

Η εξέλιξη αυτή είναι προϊόν της μη ανανέωσης εκ μέρους της περιηγούμενης κυβέρνησης – και εν αναμονή της ψήφισης σχετικής ρύθμισης από την νέα κυβέρνηση – του παγώματος των πλειστηριασμών, με αποτέλεσμα όλες οι τράπεζες να έχουν προσδιορίσει για τους πρώτους μήνες του 2015 τις διαδικασίες εκποίησης περιουσιακών στοιχείων οφειλετών τους.

Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία τα περισσότερα θύματα από αυτό το «τσουνάμι» πλειστηριασμών που θα πνίξει τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες πολίτες της Πάτρας, το μεγαλύτερο κύμα αφορά σε εκποίηση κατοικιών επαγγελματιών , οι οποίοι δεν μπόρεσαν να αποπληρώσουν οφειλές τους από δάνεια , με αποτέλεσμα τώρα να βρίσκονται με τη θηλιά στο λαιμό.

Ζητούμενο η ρύθμιση

Όπως προκύπτει από τις αναφορές τόσο της ΕΚΠΟΙΖΩ όσο και του σωματείου των ανασφάλιστων και επισφαλώς εργαζομένων στην Πάτρα, εάν μέχρι τα τέλη Μαρτίου δεν έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο με το οποίο θα γίνεται πράξη το προεκλογικό σύνθημα της κυβέρνησης «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» τότε το Πάσχα θα είναι εφιαλτικό για την περιοχή, καθώς θα έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση προκειμένου να δούμε ακόμα και σκηνίτες αστέγους σε κεντρικές πλατείες της Αχαϊκής πρωτεύουσας, οι οποίοι έχασαν το σπίτι του σε πλειστηριασμούς.

Παράλληλα τόσο η ΕΚΠΟΙΖΩ όσο και το σωματείο των ανασφάλιστων κάνουν λόγο για εικόνες στην Πάτρα που θα συνοδεύονται από επαγγελματίες και μέλη των οικογενειών τους που θα κοιμούνται σε βανάκια ακόμα και σε Ι.Χ. αυτοκίνητα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ