Type Here to Get Search Results !

Στην Πάτρα μαθητές και σχολεία από διάφορα μέρη για την εκδρομή τους!

Μπαίνουμε για τα καλά στην άνοιξη και οι σχολικές εκδρομές των λυκείων, αυτή την χρονική περίοδο, κορυφώνονται με ολοένα και περισσότερα σχολεία και μαθητές να ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για να πάνε το ταξίδι τους.
Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία γεγονότα των μαθητικών χρόνων, καθώς οι σχολικές εκδρομές μένουν αξέχαστες για πολλούς μαθητές και είναι ένα από τα πράγματα που θα έχουν να θυμούνται αργότερα όταν μεγαλώσουν, στις αναμνήσεις τους από το σχολείο και από τα σχολικά τους χρόνια.
Στην Πάτρα έχουν φτάσει σχολεία εδώ και ορισμένες ημέρες από διάφορα μέρη της Ελλάδος, έχοντας έρθει στην πόλη για να δούνε από κοντά τα αξιοθέατα της και φυσικά για να πάρουν μία γεύση από την νυχτερινή της ζωή.
Τους εκδρομείς μαθητές μπορούσε να τους αντιληφτεί κανείς το βράδυ του Σαββάτου στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, στην πλατεία Γεωργίου, αλλά και σε διάφορα ακόμα στέκια της πόλης όπου έκαναν την βόλτα τους και την βραδινή τους έξοδο.  
Η Πάτρα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, πρόκειται να είναι και αυτή την άνοιξη μία από τις επιλογές των σχολείων της χώρας για να την επισκεφτούν, σχολεία που προέρχονται τόσο από την Αθήνα, όσο και από την βόρεια Ελλάδα,συνεχίζοντας την παράδοση που την θέλει να έχει μία άλλη δυναμική, στον τομέα του σχολικού τουρισμού.
Ακόμα και χωρίς να έχει  διαμορφώσει  κατάλληλα τις υποδομές της. Σχολικές εκδρομές εκπαιδευτικού κυρίως τύπου με προορισμό την αχαϊκή πρωτεύουσα γίνονται και από σχολεία του εξωτερικού, κυρίως από την Ιταλία, την Ρωσία και την Γαλλία. 
Ήδη, πάντως, ξενοδοχεία της Πάτρας, αλλά και της γύρω περιοχής, έχουν κάνει κρατήσεις από σχολεία που σχεδιάζουν να έρθουν στην αχαϊκή πρωτεύουσα επιλέγοντας την για την σχολική τους εκδρομή. 
Και αυτό γιατί συνδυάζει την ποιοτική διασκέδαση, αλλά και τις καλές τιμές, ενώ λόγω απόστασης συμφέρει και οικονομικά, σε σύγκριση με τα νησιά του Αιγαίου, του Ιουνίου ή την Κρήτη.
Σκεφτείτε αν η πόλη είχε αναπτύξει τις πολιτιστικές της υποδομές και είχε βάλει κάποιες τουριστικές βάσεις σε ότι αφορά τα αξιοθέατα της, τι θα μπορούσε να γινόταν, πάντα στο πλαίσιο του σχολικού τουρισμού…

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ