Type Here to Get Search Results !

Είχαν στο κόρφο τους ένα τσουβάλι με χρυσές λίρες και δεν πήραν "μυρωδιά"!

Πάτρα: Είχαν στο κόρφο τους ένα τσουβάλι με χρυσές λίρες και δεν πήραν "μυρωδιά"! Ακόμα το φυσάνε και δεν κρυώνει…
Το περιστατικό έγινε σε μαγαζί στο κέντρο της Πάτρας, σε πολυσύχναστη περιοχή, που αποτελεί ένα από τα αγαπημένα στέκια των φοιτητών και της νεολαίας της πόλης.
Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου και οι επιχειρηματίες που είχαν σκοπό να ανοίξουν κατάστημα εστίασης στην περιοχή, είχαν στην κυριολεξία κάτω από τον κόρφο τους ένα τσουβάλι με χρυσές λίρες, χωρίς όμως να πάρουν μυρωδιά τίποτα.
Πρόκειται για ένα από τα πολλά παλαιά κτίρια της Πάτρας το οποίο κατά καιρούς είχε μετατραπεί εδώ και ορισμένες δεκαετίες, σε διάφορα καταστήματα εστίασης κυρίως σε νυχτερινά μαγαζιά.
Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου πριν από μερικούς μήνες αποφάσισε να το ενοικιάσει σε δυο επιχειρηματίες. Ο χώρος όμως δεν ήταν σε καλή κατάσταση και οι επιχειρηματίες που λογάριαζαν να το κάνουν καφέ – μπαράκι έπρεπε να αναδιαμορφώσουν το εσωτερικό του κτιρίου και να έφτιαχναν ένα μαγαζί που να ανταποκρινόταν στην αισθητική τους.
Έδωσαν λοιπόν εντολή σε έναν εργάτη από την Αλβανία για να αναλάβει τις οικοδομικές εργασίες και τις εργασίες διαμόρφωσης και αναστήλωσης του κτιρίου, μένοντας ήσυχοι ότι όλα θα πάνε καλά και ότι σύντομα θα μπορούσαν να λειτουργήσουν το μαγαζί που σχεδίαζαν.
Ήταν μάλιστα τόσο ήσυχοι που δεν φρόντισαν να παρακολουθήσουν από κοντά τις εργασίες που θα έκανε ο εργάτης. Όταν, έτσι, μετά από καιρόπήγαν στο κτίριο που φιλοξενούσε το κατάστημα τους, βρέθηκαν προ εκπλήξεως.
Ο εσωτερικός χώρος του κτιρίου ήταν από άκρη σε άκρη σκαμμένος, γεμάτο από λακκούβες και αυτό πους τους τράβηξε την προσοχή ήταν ένα αδειανό τσουβάλι που έμοιαζε να είναι παρατημένο. Στο πάνω του μέρος όμως είχε μία σφραγίδα που παρέπεμπε στην εποχή του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και σε χρυσές αγγλικές λίρες!
Από αυτές που σύμφωνα με τους παλαιότερους, έκρυβαν σε διάφορα παλιά αρχοντικά σπίτια της Πάτρας κατά την διάρκεια του πολέμου. Το τσουβάλι ήταν επί της ουσίας ένα χαμένος θησαυρός που ουσιαστικά έκρυβε το ιστορικό κτίριο.
Όταν πήραν τηλέφωνο τον εργάτη από την Αλβανία για να δουν τι ακριβώς είχε συμβεί, τότε ήταν που κατάλαβαν ότι πρόκειται για πραγματικό χαμένο θησαυρό.
Ο εργάτης ούτε σήκωνε το τηλέφωνο του, ούτε από τότε έχει δώσει σημεία ζωής.Είναι εξαφανισμένος, ενώ στις προσπάθειες που έκαναν για να τον εντοπίσουν, διαπίστωσαν ότι μάλλον ήδη έχει φύγει από την Πάτρα.
Έχει φύγει έχοντας μαζί του και όλες τις χρυσές λίρες που υπήρχαν στο τσουβάλι, αμύθητης αξίας. Τόσο ο ιδιοκτήτης του κτιρίου, όσο και οι δύο επιχειρηματίες ακόμα δεν έχουν συνέλθει από το σοκ…

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ