Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Απειλούν εργαζόμενους με απόλυση για να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις


Του Γιάννη Γεωργόπουλου
Καθεστώς εργασιακής ζούγκλας επιχειρείται να επιβληθεί το τελευταίο διάστημα από συγκεκριμένα επιχειρηματικά και εργοδοτικά συμφέροντα , όπου μπροστά στον… κίνδυνο της ψήφισης νομοσχεδίων που θα αποκαθιστούν μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα καταγράφονται απίστευτα πράγμα.
Στόχος η επιβολή σε εργαζόμενους τετελεσμένων , προκειμένου όταν ψηφιστούν τα νομοσχέδια αυτοί να έχουν υπογράψει ήδη την θανατική οικονομική και εργασιακή τους καταδίκη.
Χαρακτηριστική περίπτωση μεγάλη εταιρεία με δραστηριότητα στον τομέα της ναυτιλίας, των ναυτιλιακών, του τουρισμού, των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων με έδρα και την Πάτρα, οι υπεύθυνοι της οποίας κάλεσαν  το σύνολο των εργαζομένων, από τους οποίους απαίτησαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας  521 € .
Σε αντίθετη περίπτωση απειλήθηκαν πως θα πάρουν το δρόμο προς την πόρτα της εξόδου.
Ήδη  πέντε εργαζόμενοι που αρνήθηκαν να υποκύψουν στις πιέσεις, έχουν βρεθεί εκτός εργασίας. Ανάλογα περιστατικά καταγράφονται και σε αλυσίδα ελληνικών συμφερόντων που διατηρεί κατάστημα στην Πάτρα, η οποία πριν από λίγες ημέρες κάλεσε πέντε υπαλλήλους της Πάτρας και τους ανάγκασε να αποδεχθούν μείωση μισθών υπογράφοντας ατομική σύμβαση εργασίας.
Το καθεστώς του τρόμου έχει βρει έδαφος και στο χώρο της αποκαλούμενης πραγματικής αγοράς  σε επίπεδο Πάτρας, καθώς σε γνωστό κατάστημα που δραστηριοποιείται δεκαετίες σε συγκεκριμένο αντικείμενο, ο ιδιοκτήτης κάλεσε υπάλληλο , ο οποίος εργαζόταν 29 χρόνια σε αυτό και του έθεσε τελεσίγραφο. « Ή υπογράφεις ατομική σύμβαση εργασίας ή παίρνεις την αποζημίωση και φεύγεις», ήταν η φράση που άκουσε,  με αποτέλεσμα  ο εργαζόμενος να βρίσκεται σε αναζήτηση νέας επαγγελματικής στέγης.
Να σημειωθεί πως σε άλλες περιπτώσεις  οι εκβιασμοί σε βάρος αργαζομένων της Πάτρας από ιδιοκτήτες επιχειρήσεων , για υπογραφή ατομικών συμβάσεων, διανθίζεται από την προειδοποίηση πως «εάν δεν υπογράψεις θα απολυθείς αλλά και θα φροντίσω να μην βρεις δουλειά πουθενά αλλού». 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ