Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: 1 εργαζόμενος αντιστοιχεί σε 1.500 ανέργους στον ΟΑΕΔ


                                                                                                                                                      Κωνσταντίνα Παλαιολόγου
Κι όμως μεταξύ των επιχειρήσεων που αναζητά προσωπικό και είναι υποστελεχωμένος συγκαταλέγεται και ο ΟΑΕΔ της Πάτρας, που επίσης χτυπήθηκε από τις μαζικές αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης στελεχών του, την εποχή όμως που οι άνεργοι αυξήθηκαν δραματικά και χρειάζονται την στήριξή του.
Πως αυτό όμως να γίνει πράξη όταν σε Πανελλαδικό επίπεδο, αντιστοιχεί μόλις ένας εργαζόμενος σε 1.500 ανέργους;
Αυτό αναρωτήθηκε μιλώντας στο «patrastimes.gr», ο επανεκλεγείς πριν μερικά 24ωρα πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πατρινός Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος τόνισε ότι βασικός στόχος είναι η άμεση επάνδρωση του Οργανισμού σε προσωπικό και κυρίως έμπειρο, με την επιστροφή των απασχολουμένων μέσω των προγραμμάτων Stages, οι οποίοι δικαστικά έχουν δικαιωθεί και περιμένουν την πολιτική εντολή αν αναλάβουν τα παλιά τους καθήκοντα.
Στο παρελθόν στον ΟΑΕΔ υπήρχε μερίδα εργαζομένων μέσω των προγραμμάτων Κοινωφελούς εργασίας, που έχουν λήξει τώρα και αναμένεται η προκήρυξη καινούργιου ώστε να δοθεί η δυνατότητα έστω και της ολιγόμηνης ενίσχυσης του με ανθρώπινο δυναμικό.
Παράλληλα το μέτρο της ηλεκτρονικής ανανέωσης των καρτών εργασίας που θα ξεκίναγε από αυτό το μήνα και θα ανακούφιζε σημαντικά τον ΟΑΕΔ, αναβλήθηκε για έναν χρόνο, επιδεινώνοντας την σημερινή κατάσταση.
«Θέλουμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τους ανέργους με προσωπική επαφή και συμβουλές, όμως είναι φύση αδύνατο να το πράξουμε με αυτές στις ελλείψεις και τις ατελείωτες ουρές», σχολίασε ο κ.Καρβέλης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ