Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Από την 4η στην 21η θέση στην ευρυζωνικότητα


                                           Κωνσταντίνα Παλαιολόγου
Κι όμως δεν φταίει ο κακός ο καιρός για την σημερινή εικόνα της Πάτρας, αλλά όλοι εμείς που κάνουμε μείζον θέμα το ανούσιο και το σημαντικό απλώς το προσπερνάμε γιατί πολύ απλά δεν θέλουμε να ασχοληθούμε και ακόμα χειρότερα δεν το γνωρίζουμε, ακόμα και αν αυτό αφορά αιρετούς και φορείς που κινούν τα νήματα της «δήθεν» ανάπτυξης της περιοχής.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2008 η Αχαική πρωτεύουσα κατείχε την 4η θέση στην γρήγορη ταχύτητα του ίντερνετ, έχοντας κατασκευάσει 85.000 Km δικτύου οπτικών ινών, γνωστού και ως ευρυζωνικότητα.
Από τότε όμως μέχρι σήμερα αν και όλοι θα περιμέναμε την βελτίωση, η Πάτρα ακολούθησε την κατακόρυφη πτώση και μετά βίας κατέχει πλέον την 21η θέση, όταν το Ηράκλειο που το 2008 είχε άγνοια επί του θέματος σήμερα να βρίσκεται στην 4η θέση της τεχνολογικής ανάπτυξης σε Ευρωπαικό επίπεδο.
Έχουμε στην πόλη μας ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου και όμως υπάρχουν φορείς που στο γραφείο τους δεν διαθέτουν υπολογιστή, που σημαίνει ότι δεν ασχολούνται με το θέμα γιατί έχουν πλήρη άγνοια των σύγχρονων τεχνολογιών, που χρησιμοποιούν οι πολίτες που εκπροσωπούν.
Και ενώ οι πολίτες ζητούν έργα και τα υπουργεία χορηγούν επιταγές εισόδου στον κόσμο του ίντερνετ και της τεχνολογίας, οι δημοτικές παρατάξεις στην πλειοψηφία τους ούτε που θυμούνται που βρισκόταν η Πάτρα πριν μερικά χρόνια και που βρίσκεται σήμερα…

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ